Kirjoitukset avainsanalla hipster

Jos haluaa päästä trendikkään muotihifistelyn ytimeen Pariisissa, kannattaa suunnistaa Merci concept storeen kolmannessa kaupunginosassa. Mercistä löytyy tyylikkäitä sisustusjuttuja, koruja, vihkoja, kyniä ja muuta paperikamaa sekä vaatteita. Itse tykkään erityisesti kaupan koruista (joista suuri osa on kyllä aika tyyriitä) sekä paperiosastosta.Kaupassa on hauska myös vain kierrellä haistelemassa uusia tuulia.

Kauppakierroksen jälken voi istahtaa ihastuttavaan nimensä mukaisesti kirjoja täynnä olevaan Used books Caféeseen aamupalalle, lounaalle tai kahville. Mercissä on myös kaksi muuta ravintolaa Ciné café, jossa näytetään päivittäin vanhoja klassikkoelokuvia sekä La Cantine - puutarhan puolella oleva lounaspaikka.

Merci

http://www.merci-merci.com/en/

111, boulevard Beaumarchais, 3ème

Metro: Saint Sébastien Froissart (8)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmaan talven pelastus ovat lounashetket rakkaiden ystävien kanssa. Vasta nyt nelikymppisenä tajuan oikeasti, miten paljon hyvälaatuinen ruoka vaikuttaa myös mieleen, miten paljon hyvää energiaa ja elämäniloa siitä voi saada.

Pariisissa hyvää ruokaa löytää toki helposti, mutta luomuruokaa saa varmimmin hipster-paikoista, esimerkiksi todellisesta hipster centralista, 10. kaupunginosan rue Lucien Sampaix'lta Canal Saint Martinin läheltä.

Rue Lucien Sampaix-kadulla on montakin todella hyvää ja mukavaa lounaspaikkaa (Bob's Juice Bar, Hollybelly...), mutta uusi suosikkini on Le Poutch, Paikka on pieni mutta kodikas, ruoka on luomua ja superhyvää, lounastarjous edullinen. Erityismaininnat ihanille mehuille ja ekstrahyvälle kahville. Ruokalista vaihtuu viikottain, tällä viikolla tarjolla oli sieni-kinkku-quichea, feta-bataatti-quichea sekä supermaukasta kvinoasalaattia, jälkiruoaksi maistui herkullisen suklainen mud-cake. Lounasmenun hinta juomineen (porkkana-omena-inkiväärimehu!): 11 €.

Freelancerina unohtuu helposti kotiin tuijottamaan läppärinruutua lounastauollakin, ja lounaskin on usein joku kummallinen läjä edellisen iltariuoan jämiä. Kaverin kanssa lounastaminen on kuitenkin ehkä paras tapa piristää arkipäivää. Yhdistelmä terveellistä ja maukasta luomuruokaa + terapeuttiset keskustelut kavereiden kanssa = parempi mieli, työnilo ja tehokkuus.

Iloa ja rakkautta ystävänpäiväviikonloppuun!

Le Poutch 

https://www.facebook.com/lepoutchcafe/

13, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacques Bonsergent (5) République (3, 5, 9, 11)

Kommentit (0)

Ranskalainen aamiainen on ihana, mutta välillä sitä voi kyllästyä croissanteihinkin. Silloin maistuu amerikkalaistyylisempi aamupala Pariisin hipsterkeskittymässä kymmenennessä kaupunginosassa. Holybelly on australialaistyylinen aamiais-ja lounasravintola, joka tarjoilee laadukasta ruokaa ja superhyvää kahvia. Ruokalista vaihtuu kuukausittain ja tarjolla on usein myös perusranskalaisia annoksia.

Kahvi tulee Brulerie de Bellevillestä ja on tosiaan maineensa veroista. Tänä aamuna istuimme aamiaiselle miehen kanssa vähän väsyneinä (hehe), ja superhyvä lattekahvi (jota ei siis Pariisissa ihan joka kulman kahvilasta saa) sai päivän taas raiteilleen. Valitsimme aamupalaksi tällä kertaa pohjoisamerikkalaistyylisiä pancakeseja ja munakokkelia. Annan täydet viisi tähteä tälle aamiaishetkelle.

Palvelu Holybellyssä on ystävällistä, asiakkaita jopa sinutellaan (huippuharvinaista Ranskassa) ja paikan slogan "It's good because we care" on osuva.

Varauksia ei Holybellyyn voi tehdä, ja iltaisin paikka on kiinni, Kannattaa siis tulla ajoissa, jos haluaa päästä heti syömään, kaikki pöydät ovat olleet täynnä joka kerta ohi kulkiessani.

http://holybel.ly/

Holybelly, 

19, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacques Bonsergent (5) tai République (3, 5, 8, 9, 11)

Avoinna: viikolla klo 9-18 - suljettu tiistaisin ja keskiviikkoisin -  viikonloppuisin avoinna: klo 10-18

Kommentit (0)

Pariisi on vapaa ja Pariisi on kaunis ja Pariisissa on kivoja kauppoja.

Esimerkiksi lahjatavarakauppa Bibi Marais'ssa. Sieltä löytää kerralla joululahjat tai vastaavat vaikka koko perheelle ja kaveripiirille kerralla, hauskoja, kauniita ja hyödyllisiäkin tavaroita on niin vauvoille kuin aikuisillekin.

http://bibiparis.fr/

Bibi Paris - Idea shop

35, rue de Bretagne, 3e

Metro: Filles du Calvaire (8)

Avoinna: MA: 13-20, TI-PE: 11-20, LA: 10.30-20 SU: 10-18

 

Toinen samantyylinen liike on Bonton, josta löytyy suurempi valikoima tuotteita nimenomaan lapsille. Kaupassa on myös koko perheen hiukset hoitava kampaamo.

http://www.bonton.fr/fr_6/

Bonton Filles du Calvaire

5, boulevard des Filles du Calvaire, 3e 

Metro: Filles du Calvaire (8)

Avoinna: MA-LA: 10-19

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat