Kirjoitukset avainsanalla autolib

Pääsimme vihdoin kokeilemaan ihan itse Pariisin Autolib-sähköautopalvelua. Alun sähläämisen jälkeen kaikki sujui yllättävän hyvin. Jouduimme ennen likkeelle lähtöä soittamaan pari kertaa ympäri vuorokauden päivystävään ilmaiseen palvelunumeroon, kun auto oli vioittuneen latausjohdon takia mennyt jumiin, mutta numerosta saadut neuvot toimivat hyvin ja pääsimme lopulta liikkeelle.

Auton navigaattorin avulla voi kätevästi varata etukäteen  paikan haluamastaan Autolib-pisteestä, joita on suur-Pariisin alueella yhteensä 1030. Automaattivaihteinen sähköauto rullasi kevyesti ja äänettömästi,ja  tyttö nukahti takapenkille melkein heti, mikä on tietenkin aina hyvä merkki.

Lisätietoa ekologisesta Autolib-palvelusta löytyy aiemmasta blogistani ( http://www.hyvaterveys.fi/blogit/paljain_jaloin_pariisissa/sahkoautoilua_pariisissa ) sekä osoitteesta https://www.autolib.eu/fr/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Autolib-palvelu on Pariisissa yhä suositumpi.

Autolib on pieni, harmaa sähköauto, jonka kyljessä lukee Libre comme l'air. Pariisissa niitä on jo 2500 ja mikä parasta kuka tahansa ajokortin omaava voi vuokrata oman sähköauton vaikka vain puoleksi tunniksi. Palvelu on käytettävissä joka päivä 24h.

Autolib-pisteitä on 880 suur-Pariisin alueella ja homma tuntuu toimivan. Ideana on siis se, että auto vuokrataan yhdestä pisteestä ja palautetaan toiseen, maksu määrittyy käytetyn ajan mukaan. Hinta on edullisimmillaan 5,5€ /30min riippuen jäsenyyden pituudesta. Jäsenyyden voi ottaa vain päiväksi tai sitten vaikka koko vuodeksi kerrallaan.

Ja autot ovat siis sähköautoja - ympäristöystävällisiä ja äänettömiä. Suosittelen!

Lisätietoa käytännön kuvioista löytyy täältä

Kuvissa näkyy lähikorttelimme autolib-asema.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat