Kirjoitukset avainsanalla lapset

Ranskan kansallispäivä 14.heinäkuuta on täällä iloinen juhla, heinäkuun lämmössä on kiva mennä katsomaan upeita ilotulituksia koko perheen voimalla. Eiffel-tornin juurella järjestetään joka vuosi konsertti ja viereinen Champ de mars on iltapäivästä alkaen täynnä ihmisiä.

Etelä-Ranskassa kansallispäivän juhlinnassa on mukana oman kokemukseni mukaan pohjoistakin enenmän lapsia, heinäkuun helteissä syödään myöhään ja lapsetkin saavat valvoa. Ilotulitus alkaa klo 22-23 aikaan.

Ajattelin viime marraskuun terrori-iskujen jälkeen, että vaikka Ranska ja sen arvot ovat vahvoja, saisi isku lapsia kohtaan varmasti maan lamaantumaan...

En ehkä osaa sanoa nyt mitään järkevää. Eilen katsoimme uutiskuvia mieheni kanssa mykkinä. Tähän ei voi tottua, sanat vain vähenevät jokaisen iskun myötä. 

Ajattelen lapsia. Terrori-iskussa kuolleita lapsia Ranskan kansallispäivänä. Oksettaa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos pakokauhu iskee lasten kanssa (tai miksei ilman lapsiakin) Pariisin keskustassa, kannattaa suunnistaa Pompidou-keskuksen takana olevaan Jardin Anne Frank-puistoon. Puisto on piilossa pienen kujan päässä, eikä siksi ole useinkaan täynnä ihmisiä. Se on rauhallinen ja täynnä ruusupensaita. Lapsille on leikkipaikka, kiipeilytelineitä ja tilaa riehua.

Kävin muutaman äitiystävän kanssa Anne Frank-puistossa viime maanantaina, kun Ranskassa vietettiin "helluntaimaanantaita". Vaikka oma taaperoni on vasta 1,5-vuotias, kiipeilytelineet ja liukumäkikin kiinnostivat jo kovasti.

Jardin Anne Frank

http://equipement.paris.fr/jardin-anne-frank-2737

14, Impasse Berthaud, 3ème 

Metro: Rambutaud (11)

Kommentit (0)

Pariisi voi lasten kanssa olla melkoinen betoniviidakko, mutta mukavia puistojakin löytyy lopulta yllättävän paljon, kun niitä osaa etsiä. Yksi yllättävimmistä lapsille sopivista paikoista on kuuluisa Place des Vosges, Pariisin vanhin aukio Marais'ssa. Se henkii 1600-luvun kuninkaiden tunnelmaa upeine porvaistaloineen ja Ludvig XIII:n patsaineen.

Puistoaluetta reunustaa symmetrinen arkkitehtuuri ja aukion laidalla voi myös kierrellä tunnelmallisten kaariholvien alla kuuntelemassa musiikkia ja kurkistamassa sunnuntaisinkin auki oleviin pikku putiikkeihin. Myös kirjailijan Victor Hugon kotimuseo sijaitsee aukion laidalla.

Lapsille aukiolta löytyy hiekkalaatikko ja pari kiipeilytelinettä, keskellä aukiota sijaitseville nurmikentille voi myös istuutua vaikka piknikille.

Sijainti on oivallinen aivan Chatelet'n ja Bastillen aukion välissä, aukio on siis loistava paikka esimerkiksi turistikävelijän hengähdyspaikaksi.

Maison de Victor Hugo

6, place des Vosges, 4ème

http://maisonsvictorhugo.paris.fr/en/visitor-information/your-visit-paris

Kommentit (0)

Tyttö on ottanut nyt pari ekaa askeltaan, ja tarvitsee kunnon kävelykengät. Saimme tänä viikonloppuna olla koko perhe yhdessä koko viikonlopun, mikä on meillä miehen työn vuoksi todella harvinaista. Päätimme siis lähteä ihan perinteisesti ostoksille lauantai-iltapäivänä.

Valitsimme kohteeksi läheisen rue Faubourg Saint Antoinen (11e), jonka varrelta löytyy vaikka mitä. Suunnistimme ensimmäiseksi Du pareil au même -lastenvaateliikkeeseen, missä lasten kengät olivat 50% alessa. Kauppa oli pieni ja täynnä rattaita. Myyjä valitti, että lapset itkivät, vaikka ei ikävä kenkien kokeileminen ja vaihtaminen ja kävelyn testailu hänen syytään ollut: "papa ja maman sinut tänne pakottivat"...

Myyjän valitellessa kipeää selkäänsä yritimme itse mittailla tytön jalkaa ja valitsimme sitten hyllystä suunnilleen oikeankokoisilta vaikuttavat siniset kengät. "Ei, hänen jalkansa ei käy näihin, jalassa on jotain outoa", myyjä kommentoi tilannetta, kun olimme vaivoin saaneet kengät tytön jalkaan. Hermot alkoivat kiristyä, ja mietin, että missähän aloittelevien myyjien oppaassa kehotetaan arvostelemaan puolitoistavuotiaiden lapsiasiakkaiden jalkojen muotoa oudoksi... Tein parilla silmänpyöräytyksellä miehelle selväksi, että tähän kauppaan en halua rahojani jättää.

Onneksi kadun toisella puolella oli muitakin lasten kenkiä myyviä liikkeitä. Päädyimme Kickers-merkin liikkeeseen, missä superystävällinen myyjä tuli heti kehumaan tyttömme silmienväriä (edistyneiden myyjien opas!). Hän mittasi tytön jalan, ja kertoi tarkan koon: 19,5. Sen jälkeen hän auttoi kengät tytön jalkaan ja antoi asiantuntevia neuvoja vanhemmille: kengän tulee tukea nilkkaa, nahkakenkä on parempi, pohjan on oltava taipuisa edestä, mutta ei takaa. Kymmenessä minuutissa vaaleanpunaiset kengät oli ostettu, ja tyttö käppäili uusilla kengillä isänsä kanssa ympäri valoisaa liikettä.

Lähtiessämme huomasimme kanssamme ensimmäisessä kaupassa hikoilleen perheen astuvan perässämme sisään KIckersiin.

Tyttö vietti loppuiltapäivän läheisessä puistossa uusia kenkiään testaillen valtava hymy huulillaan.

PS. Kickers ei ole sponsoroinut tätä postausta hehe..

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat