Kirjoitukset avainsanalla kahvila

Tämän parempaa pirtelöä ei tarvita. Kitty's milkshakes Bar Hietalahden kauppahallissa on ykköspaikka kaikille pirtelön ystäville, siellä milkshakesit ovat lähes taidettakaan lakupirtelö englanninlakritsoineen ja salmiakkijauheineen vien (erityisesti ulkosuomalaisen) kielen mennessään.

Kitty's milkshake Bar 

Hietalahden kauppahalli, Lönnrötinkatu 34,Helsinki

 

http://www.kittysmilkshakebar.fi/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisin keskusta voi pahimmillaan muistuttaa karmeata betoniaavikkoa, jossa jokaisen keitaan ja juomapaikan edessä on tunnin jono. Siksi onkin hyvä pitää mielessä pari suosikkipaikkaa, joihin voi tiukan turistikävelyahdingon tullen paeta.

Löysimme ystävän kanssa Hotel de Villen läheltä sattumalta  todella hyvätasoisen ja sijaintiin nähden edullisen kahvilan Bagel Bagetin pari vuotta sitten. Tarjolla on herkullisia bageleita ja sämpylöitä, maukkaita leivonnaisia ja huippuhyvää kahvia. Pariisilaiset kahvilat eivät yleensä tarjoile erityiskahveja, mutta Bagel Bagetista saa mm. latte macchiatton creme brulee-vaahdolla.

Lisäksi kahvila on tilava, vessa siisti ja sisään mahtuu kätevästi rattaillakin - hoitopöytää ei tosin ole.. 

Bagel Baget Café 

91, rue verrerie, 4eme

 

Kommentit (0)

Yksi Ranskan tunnetuimmista julkkiskokeista Cyril Lignac on avannut kortteliimme leipomon ja nyt sen kaveriksi ihastuttavan suklaapuodin. Päätin tutustua uutuuspaikkaan viime viikolla iltapäiväkahvin merkeissä. Vaikka kahvi ei ollutkaan parasta mahdollista, teki paikka silti vaikutuksen: pain au chocolat -suklaaleipä oli herkullinen ja leivos-ja suklaavalikoima erinomainen. Sisustus oli modernin trendikäs ja paikka täynnä maceja näpytteleviä freelancereita sekä tietenkin ihan tavallisia kahvittelijoita.

Suklaata myytiin myös levyinä, joiden maut ja alkuperämaat vaikuttivat mielenkiintoisilta: mieli tekisi maistaa ainakin toffee-vaahtokarkkisuklaata.

Chocolaterie Cyril Lignac

http://www.cyrillignac.com/chocolaterie/

25, rue Chanzy, 11ème

Metro: Rue des Boulets (9), Faidherbe Chaligny (8)

Kommentit (0)

Kylmänä huhtikuun iltana on kiva muistella omia kuukauden takaisia synttäreitä. Vaikka en tällä kertaa bileitä saanutkaan, otin kyllä siitä huolimatta päivästä kaiken irti. Aamupala napattiin Pain Quotidienissa aivan Galeries Lafayetten vieressä - Pain Quotidien-ketjun paikat ovat aina ihania, mutta tämä nimenomainen Pain on melkein aina kivan tyhjä, mikä on Pariisissa harvinaista. Lisäksi lähellä on läjä kivoja kauppoja, joissa voi tarvittaessa jatkaa omien synttärilahjojen shoppailua...

Pain Quotidien

http://www.lepainquotidien.fr/store/galeries-lafayette/#.Vx0WCDCLSM8

99, rue de Provence, 9ème

Metro: Havre Caumartin (7,9) Chaussée d'Antin (9)

 

Iltapäivällä rakas ystävä tarjosi vielä leivoshetken Galeries Lafayetten Angelina-kahvilassa, joka on juuri sitä tuuheinta Pariisia parhaimmillaan: shampanjalasit kimaltavat, tarjoilijat ovat viimeisen päälle kohteliaita ja leivokset... no, sanotaan nyt vaikka, että ne vievät kielen mennessään. Angelina on tunnettu myös erityisesti superhyvästä kaakaostaan.

Angélina Galeries Lafayette

http://haussmann.galerieslafayette.com/angelina-3/

Päärakennuksen 1.krs (suomalaisittain toinen kerros)

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat