Kirjoitukset avainsanalla kasvisruoka

Pääsin nauttimaan sadepäivän lounaasta italialaisen ystävän kanssa. Suunnistimme Pariisin trendikkääseen 10. kaupunginosaan ja siellä sijaitsevaan uuteen intialaiseen lounaspaikaan Naan. 

Ravintola avautuu klo 12, mutta ovi oli vielä tasalta visusti kiinni, joten suunnistimme vapaapäivän aperitiiville lähikahvilaan ja tilasimme tulvivan Seinen kunniaksi (?) lasilliset prosecccoa.

Proseccon ja maailmanparannuksen äärellä vilahti tunti ja kun yhden maissa palasimme Naaniin, se oli täynnä lounastajia. Suuri osa jonotti kuitenkin take away-tiskille ja saimme kaikesta huolimatta paikan ikkunan vierestä.

Naanin erikoisuus on naan-leipään tehdyt sämpylämäiset täytetyt leivät. Minä valitsin kananaanin ja ystäväni kasvisvaihtoehdon, molemmat olivat maukkaita ja täyttäviä. Eturuoan ja juoman kanssa koko homma maksoi 12€.

Naan ei ehkä ole Pariisin paras intialainen, mutta lounaspaikkana se on todella kiva.

Naan

59, rue des petites écuries, 10e

metro: bonne nouvelle (8,9)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmaan talven pelastus ovat lounashetket rakkaiden ystävien kanssa. Vasta nyt nelikymppisenä tajuan oikeasti, miten paljon hyvälaatuinen ruoka vaikuttaa myös mieleen, miten paljon hyvää energiaa ja elämäniloa siitä voi saada.

Pariisissa hyvää ruokaa löytää toki helposti, mutta luomuruokaa saa varmimmin hipster-paikoista, esimerkiksi todellisesta hipster centralista, 10. kaupunginosan rue Lucien Sampaix'lta Canal Saint Martinin läheltä.

Rue Lucien Sampaix-kadulla on montakin todella hyvää ja mukavaa lounaspaikkaa (Bob's Juice Bar, Hollybelly...), mutta uusi suosikkini on Le Poutch, Paikka on pieni mutta kodikas, ruoka on luomua ja superhyvää, lounastarjous edullinen. Erityismaininnat ihanille mehuille ja ekstrahyvälle kahville. Ruokalista vaihtuu viikottain, tällä viikolla tarjolla oli sieni-kinkku-quichea, feta-bataatti-quichea sekä supermaukasta kvinoasalaattia, jälkiruoaksi maistui herkullisen suklainen mud-cake. Lounasmenun hinta juomineen (porkkana-omena-inkiväärimehu!): 11 €.

Freelancerina unohtuu helposti kotiin tuijottamaan läppärinruutua lounastauollakin, ja lounaskin on usein joku kummallinen läjä edellisen iltariuoan jämiä. Kaverin kanssa lounastaminen on kuitenkin ehkä paras tapa piristää arkipäivää. Yhdistelmä terveellistä ja maukasta luomuruokaa + terapeuttiset keskustelut kavereiden kanssa = parempi mieli, työnilo ja tehokkuus.

Iloa ja rakkautta ystävänpäiväviikonloppuun!

Le Poutch 

https://www.facebook.com/lepoutchcafe/

13, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacques Bonsergent (5) République (3, 5, 9, 11)

Kommentit (0)

Shakespeare and Company -kirjakauppa ei ehkä ole niin salainen suosikkipaikka kuin edelliset suosikkini, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan jokaiselle turistille tuttu. Se on kuitenkin ehdottomasti pikavisiitilläkin poikkeamisen arvoinen kohde, etenkin koska sijaitsee aivan keskustassa Notre Damen vieressä.

Shakespeare and Company on englanninkielinen kirjakauppa täynnä tarinoita, tapaamisia, hienoja tapahtumia ja salaperäistä tunnelmaa.Amerikkalainen George Whitman perusti kaupan vuonna 1951 1600-luvulla rakennettuun entiseen luostarirakennukseen. Shakespeare and Company sijaitsee lähellä ns. Kilometer zero tai Point zéro-pistettä, josta kaikki Ranskan tiet alkavat.

Shakespeare and Companyssa järjestetään säännöllisesti kirjallisuustapahtumia, joissa voi päästä kuulemaan niin Zadie Smithiä kuin Yves Bonnefoytakin.

Pari viikkoa sitten kirjakaupan yhteyteen avattiin kirjallisuuskahvila. Kävin tänään testaamassa kahvilan tunnelmaa, ja hyvältä vaikutti. Myynnissä on trendikkäästi aiemmin esittelemäni Bob's Kitchenin superterveellistä vihreää vihannesmehua, mutta myös lattea, bageleita ja herkullisen näköisiä leivonnaisia löytyy.

 

 

 

Kommentit (1)

FlanFan
1/1 | 

Kaikkihan tuon kirjakaupan tietää. Hiukan tyhjänpäiväisiä postauksia sinulla, sorry...

Sovimme hiljattain äidiksi tulleen ystävän kanssa lounastreffit, kun molempien bebet viettivät päivää seimessä. Tuntui todella kummalliselta istua piiiitkästä aikaa lounaalla ilman bebeä, mutta oli kiva jutella ja jakaa kokemuksia.

Lounaspaikkakin oli mitä parhain: luomu-kasvisravintola Bob's Kitchen 3. kaupunginosassa. Söimme superherkullista kasvismössöä (veggie stew) ja joimme palan painikkeeksi huipputerveellistä kylmäpuristettua green juicea. Jälkiruoaksi otin vielä terveellisen maitokahvin sokerilla. Tervellisen, koska siitä tulee hyvä mieli.

Jos näillä ei viikonloppu lähde käyntiin, ei millään.

Ja kohta pääsen jo hakemaan tytön kotiin, jee! 

 

Bob's Kitchen

74, rue des Gravilliers, 3e

Metro: Arts et Métiers

http://www.bobsjuicebar.com/kitchen.html

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat