Kirjoitukset avainsanalla SOS médecins

Kauniin lauantaipäivän päätteeksi huokaisemme helpotuksesta, tyttö voi selvästi paremmin ja flunssa alkaa helpottaa, huh. Ehkä ensi viikolla pääsen taas töihinkin käsiksi vähän tehokkaammin.

Puolenyön maissa alkaa itku. Bebe on jo monta kuukautta nukkunut tyytyväisenä 12 tuntia putkeen joka yö, joten tämä on huono merkki. Raahaudun unen läpi tytön huoneeseen ja löydän hänet itkuisena möyrimästä märästä sängystä. Luulen ensin, että vaippa on pettänyt, mutta viehkeästä oksennuksen hajusta tajuan nopeasti, mistä on kysymys.

Kaappaan tytön viereemme nukkumaan ja vaihdan nopeasti lakanat pieneen sänkyyn. 

Tunnin kuluttua sama kuvio toistuu ja kahden tunnin kuluttua vielä kerran. Beberaukka on kalpea ja täysin uupunut. Vanhempia ahdistaa ja väsyttää vähintään yhtä paljon. Puhtaita lakanoita ei enää löydy.

Olen täälläkin vähän naureskellut Pariisin lääkäreiden oudolle tehottomuudelle, mutta on täälläkin yksi loistava ja supertehokas palvelu: SOS Médecins. SOS Médecins on koko Ranskan kattava puhelinnumero, johon soitetaan, kun tarvitaan esimerkiksi keskellä yötä tai viikonloppuna lääkäri kotikäynnille.  Seitsemältä aamulla mekin siis soitamme SOS Médecinsin numeroon 3624. Ja jo puolen tunnin kuluttua oven takana seisoo hyvinkin tehokas lääkäri, joka toteaa nopeasti, että tytöllä on korvatulehdus molemmissa korvissa. Hän kirjoittaa tytölle jälleen vaikuttavan pitkän reseptin ja neuvoo lähimmän sunnuntaisin avoinna olevan apteekin. 

Visiitin hinta 74 €. Tavallinen lääkärikäynti maksaa Ranskassa yleensä 23 €. Näistä paikallinen kela korvaa toki osan.

Nyt bebeä on hoidettu rohdoilla ja paijattu rakkaudella, päiväunet maistuvat itse kullekin.

Kommentit (2)

Kaima
1/2 | 

Kokeilkaa hoitona vyöhyketerapiaa! Varmaan sielläkin semmoisia löytyy. Nopea helpotus ja säästyy antibioottihelvetiltä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat