Kirjoitukset avainsanalla salainen

Shakespeare and Company -kirjakauppa ei ehkä ole niin salainen suosikkipaikka kuin edelliset suosikkini, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan jokaiselle turistille tuttu. Se on kuitenkin ehdottomasti pikavisiitilläkin poikkeamisen arvoinen kohde, etenkin koska sijaitsee aivan keskustassa Notre Damen vieressä.

Shakespeare and Company on englanninkielinen kirjakauppa täynnä tarinoita, tapaamisia, hienoja tapahtumia ja salaperäistä tunnelmaa.Amerikkalainen George Whitman perusti kaupan vuonna 1951 1600-luvulla rakennettuun entiseen luostarirakennukseen. Shakespeare and Company sijaitsee lähellä ns. Kilometer zero tai Point zéro-pistettä, josta kaikki Ranskan tiet alkavat.

Shakespeare and Companyssa järjestetään säännöllisesti kirjallisuustapahtumia, joissa voi päästä kuulemaan niin Zadie Smithiä kuin Yves Bonnefoytakin.

Pari viikkoa sitten kirjakaupan yhteyteen avattiin kirjallisuuskahvila. Kävin tänään testaamassa kahvilan tunnelmaa, ja hyvältä vaikutti. Myynnissä on trendikkäästi aiemmin esittelemäni Bob's Kitchenin superterveellistä vihreää vihannesmehua, mutta myös lattea, bageleita ja herkullisen näköisiä leivonnaisia löytyy.

 

 

 

Kommentit (1)

FlanFan
1/1 | 

Kaikkihan tuon kirjakaupan tietää. Hiukan tyhjänpäiväisiä postauksia sinulla, sorry...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksikymmentä vuotta sitten olin kesän au pairina Pariisissa. Ennen kuin oikea (nelilapsinen!) au pair-perhe löytyi, olin hetken vapaaehtoistyössä Pariisin luterilaisessa kirkossa Marais'ssa. Luterilaisia kirkkoja ei Pariisissa ole kuin pari hassua, ja tämä Marais'n kirkko sijaitsee upean vanhan luostarin Cloître des Billettesin yhteydessä.

Cloître des billettes on Pariisin ainoa vanha luostarirakennus ja nykyisin siellä järjestetään taidenäyttelyitä ja muita tapahtumia. Vuonna 1995 istuin juuri luostarin ovella ottamassa vastaan ilmaisiin näyttelyihin tulevia vieraita.

Olikin hauska sattuma huomata, että brasilialainen ystäväni Ricardo Fernandes järjestää oman galleriansa uuden näyttelyn juuri Cloître des Billettesissä. Esillä on mm. brasilialaisen kuvataiteilija Lilian de Bomenyn veistoksia.

Lisätietoa Ricardon näyttelyistä tällä: https://www.facebook.com/Galerie-Ricardo-Fernandes-208236265883939/

Kävin eilen kurkistamassa Cloîtrea ja muistelin samalla, millaista oli olla 20-vuotias suomalainen tyttö Pariisissa...

Lisätietoa Cloître des Billettesistä: http://www.evous.fr/L-eglise-des-Billettes-et-le-dernier-cloitre-de-Paris-dans-le-Marais,1134301.html

Luostarissa kannattaa piipahtaa, ovet ovat lähes aina auki ja sisäänpääsy vapaa.

Cloître des Billettes

24, rue des Archives, 4e

Metro: Hôtel de Ville

Kommentit (0)

Pariisinkävijät löytävät varmasti tiensä Eiffeliin ja Louvreen ihan ilman paikallisten apuakin, mutta joihinkin helmipaikkoihin ei ihan noin vaan eksy.

Yksi näistä on Hammam Medina Center 19:ssa kaupunginosassa. Ulkoapäin paikka vaikuttaa tylsältä ja sitä ympäröivä korttelikin on arkinen, vaikkakin suomalaisittain aika eksoottinen, koska on yksi Pariisin ortodoksijuutalaisten tarkimmin asuttamista paikoista.

Hammam Medina Center on kuitenkin paratiisi maan päällä. On, on. En sano tätä kevyesti, olen kiertänyt ja kokeillut aika montaa kylpylää ja kauneushoitolaa pitkän ikäni aikana hehe. Tämä hammam on siisti ja rauhallinen, henkilökunta on superystävällistä, tunnelma on aidon pohjoisafrikkalainen.

Hinta-laatusuhde on erinomainen: 59 eurolla pääsee nauttimaan upeasta mosaiikein koristellusta hammamista sekä suomalaisesta saunasta, voi lepäillä lämmitetyllä marmoripenkillä kuin uimarannalla, saa purkillisen mustaa saippuaa sekä ammattilaisen suorittaman, huipputehokkaan ihon kuorinnan. Sen jälkeen saa vielä pulahtaa viileään uima-altaaseen, minkä jälkeen kylpylän ravintolassa tarjoillaan hintaan kuuluva kupillinen makeaa minttuteetä sekä maukas pohjoisafrikkalainen leivos.

Kaiken kruunaa kuitenkin rentouttava kokovartalohieronta, jonka jälkeen olo on niin tajuttoman rento, että jopa koti- ja saunaikävä unohtuvat hetkeksi.

Turistillekin paikka sopii, koska mukaan tarvitaan vain uimapuku, kaiken muun saa paikan päältä. Perushammamsetin, johon kuuluu siis musta saippua ja kuorinta, saa 44 euron hintaan.

Hammam Medina Centerin salle de repos - rentoutumishuone on ehkä suosikkihuoneeni koko maailmassa. Ihan jo sen ihanan rauhan takia kannattaa tsekata tämä paikka.

Hammam Medina Center

http://www.hammam-medina.com/

43-45, rue Petit, 

Paris 19e

Metro: Ourq

Avoinna vain naisille joka päivä paitsi tiistaisin, miehille lauantaisin.

 

 

Kommentit (1)

Sap
1/1 | 

Ihanaa, tänne menen :) en tiennytkään paikasta vaikka olen pitkään asunut kaupungissa.

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat