Kirjoitukset avainsanalla suosikki

Pariisinkävijät löytävät varmasti tiensä Eiffeliin ja Louvreen ihan ilman paikallisten apuakin, mutta joihinkin helmipaikkoihin ei ihan noin vaan eksy.

Yksi näistä on Hammam Medina Center 19:ssa kaupunginosassa. Ulkoapäin paikka vaikuttaa tylsältä ja sitä ympäröivä korttelikin on arkinen, vaikkakin suomalaisittain aika eksoottinen, koska on yksi Pariisin ortodoksijuutalaisten tarkimmin asuttamista paikoista.

Hammam Medina Center on kuitenkin paratiisi maan päällä. On, on. En sano tätä kevyesti, olen kiertänyt ja kokeillut aika montaa kylpylää ja kauneushoitolaa pitkän ikäni aikana hehe. Tämä hammam on siisti ja rauhallinen, henkilökunta on superystävällistä, tunnelma on aidon pohjoisafrikkalainen.

Hinta-laatusuhde on erinomainen: 59 eurolla pääsee nauttimaan upeasta mosaiikein koristellusta hammamista sekä suomalaisesta saunasta, voi lepäillä lämmitetyllä marmoripenkillä kuin uimarannalla, saa purkillisen mustaa saippuaa sekä ammattilaisen suorittaman, huipputehokkaan ihon kuorinnan. Sen jälkeen saa vielä pulahtaa viileään uima-altaaseen, minkä jälkeen kylpylän ravintolassa tarjoillaan hintaan kuuluva kupillinen makeaa minttuteetä sekä maukas pohjoisafrikkalainen leivos.

Kaiken kruunaa kuitenkin rentouttava kokovartalohieronta, jonka jälkeen olo on niin tajuttoman rento, että jopa koti- ja saunaikävä unohtuvat hetkeksi.

Turistillekin paikka sopii, koska mukaan tarvitaan vain uimapuku, kaiken muun saa paikan päältä. Perushammamsetin, johon kuuluu siis musta saippua ja kuorinta, saa 44 euron hintaan.

Hammam Medina Centerin salle de repos - rentoutumishuone on ehkä suosikkihuoneeni koko maailmassa. Ihan jo sen ihanan rauhan takia kannattaa tsekata tämä paikka.

Hammam Medina Center

http://www.hammam-medina.com/

43-45, rue Petit, 

Paris 19e

Metro: Ourq

Avoinna vain naisille joka päivä paitsi tiistaisin, miehille lauantaisin.

 

 

Kommentit (1)

Sap
1/1 | 

Ihanaa, tänne menen :) en tiennytkään paikasta vaikka olen pitkään asunut kaupungissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat