Kirjoitukset avainsanalla suosikkipaikka

Pariisin keskusta voi pahimmillaan muistuttaa karmeata betoniaavikkoa, jossa jokaisen keitaan ja juomapaikan edessä on tunnin jono. Siksi onkin hyvä pitää mielessä pari suosikkipaikkaa, joihin voi tiukan turistikävelyahdingon tullen paeta.

Löysimme ystävän kanssa Hotel de Villen läheltä sattumalta  todella hyvätasoisen ja sijaintiin nähden edullisen kahvilan Bagel Bagetin pari vuotta sitten. Tarjolla on herkullisia bageleita ja sämpylöitä, maukkaita leivonnaisia ja huippuhyvää kahvia. Pariisilaiset kahvilat eivät yleensä tarjoile erityiskahveja, mutta Bagel Bagetista saa mm. latte macchiatton creme brulee-vaahdolla.

Lisäksi kahvila on tilava, vessa siisti ja sisään mahtuu kätevästi rattaillakin - hoitopöytää ei tosin ole.. 

Bagel Baget Café 

91, rue verrerie, 4eme

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perusbrasserieta on tietenkin Pariisi pullollaan, mutta kun täällä asuu pidempään, alkaa huomata paikkojen erot: missä on tylsä sisustus, missä hinnoissa turisteille ns. kielilisää, missä taas surkea hinta-laatusuhde.

Siksi onkin kiva pitää takataskussa muutaman hyvän perusravintolan osoite, johon voi aina huoletta suunnistaa lounaalle, drinkille tai illalliselle: maha tulee täyteen, ruoka on maukasta eikä hinta tai ylimielinen palvelu pilaa tunnelmaa.

Yksi tällainen perusbrasserie on Le Chat Bossu 12. kaupunginosassa Bastillen lähellä. Ruokalistalta löytyy niin laadukasta burgeria kuin klassisia ranskalaisia annoksiakin.

Kävimme täällä lounalla miehen kanssa perjantaina rentottavan hieronnan jälkeen, ja jälleen kerran Le Chat oli oivallinen valinta.

Itse söin thai-tyyliin tehtyä kanasalaattia, annos oli maukas ja niin runsas, etten edes saanut koko satsia loppuun. Miehen valinta oli Rumsteck-pihvi ja gratin dauphinois. Olimme molemmat todella tyytyväisiä ateriaan, ja Le Chat Bossun - Kyttyräselkäisen kissan -  pariisilaisen eloisa lounastunnelma piristää aina.

Suosittelen!

Le Chat Bossu

https://www.tripadvisor.fr/Restaurant_Review-g187147-d2627932-Reviews-Le_Chat_Bossu-Paris_Ile_de_France.html

126, rue du faubourg saint antoine, 12e

Metro: Ledru Rollin (8) / Bastille (1, 5, 8 )

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kiitos vinkistä! On aina kiva, jos tietää hyviä ruokapaikkoja. Hyvää kevättä ihanalle perheellenne!

Pipsa
3/4 | 

Hei, kiitos tästä kirjoituksesta! Tulen muutamaksi päiväksi sinne. Millaisilla jalkineilla ja takilla Pariisissa pärjää maaliskuun alussa? Tottakai riippuu säätilasta, mutta onko kevytuntuvatakki ja pitkät saappaat tai nilkkurit jo ihan liian talvista?

Ranskalainen aamiainen on ihana, mutta välillä sitä voi kyllästyä croissanteihinkin. Silloin maistuu amerikkalaistyylisempi aamupala Pariisin hipsterkeskittymässä kymmenennessä kaupunginosassa. Holybelly on australialaistyylinen aamiais-ja lounasravintola, joka tarjoilee laadukasta ruokaa ja superhyvää kahvia. Ruokalista vaihtuu kuukausittain ja tarjolla on usein myös perusranskalaisia annoksia.

Kahvi tulee Brulerie de Bellevillestä ja on tosiaan maineensa veroista. Tänä aamuna istuimme aamiaiselle miehen kanssa vähän väsyneinä (hehe), ja superhyvä lattekahvi (jota ei siis Pariisissa ihan joka kulman kahvilasta saa) sai päivän taas raiteilleen. Valitsimme aamupalaksi tällä kertaa pohjoisamerikkalaistyylisiä pancakeseja ja munakokkelia. Annan täydet viisi tähteä tälle aamiaishetkelle.

Palvelu Holybellyssä on ystävällistä, asiakkaita jopa sinutellaan (huippuharvinaista Ranskassa) ja paikan slogan "It's good because we care" on osuva.

Varauksia ei Holybellyyn voi tehdä, ja iltaisin paikka on kiinni, Kannattaa siis tulla ajoissa, jos haluaa päästä heti syömään, kaikki pöydät ovat olleet täynnä joka kerta ohi kulkiessani.

http://holybel.ly/

Holybelly, 

19, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacques Bonsergent (5) tai République (3, 5, 8, 9, 11)

Avoinna: viikolla klo 9-18 - suljettu tiistaisin ja keskiviikkoisin -  viikonloppuisin avoinna: klo 10-18

Kommentit (0)

Shakespeare and Company -kirjakauppa ei ehkä ole niin salainen suosikkipaikka kuin edelliset suosikkini, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan jokaiselle turistille tuttu. Se on kuitenkin ehdottomasti pikavisiitilläkin poikkeamisen arvoinen kohde, etenkin koska sijaitsee aivan keskustassa Notre Damen vieressä.

Shakespeare and Company on englanninkielinen kirjakauppa täynnä tarinoita, tapaamisia, hienoja tapahtumia ja salaperäistä tunnelmaa.Amerikkalainen George Whitman perusti kaupan vuonna 1951 1600-luvulla rakennettuun entiseen luostarirakennukseen. Shakespeare and Company sijaitsee lähellä ns. Kilometer zero tai Point zéro-pistettä, josta kaikki Ranskan tiet alkavat.

Shakespeare and Companyssa järjestetään säännöllisesti kirjallisuustapahtumia, joissa voi päästä kuulemaan niin Zadie Smithiä kuin Yves Bonnefoytakin.

Pari viikkoa sitten kirjakaupan yhteyteen avattiin kirjallisuuskahvila. Kävin tänään testaamassa kahvilan tunnelmaa, ja hyvältä vaikutti. Myynnissä on trendikkäästi aiemmin esittelemäni Bob's Kitchenin superterveellistä vihreää vihannesmehua, mutta myös lattea, bageleita ja herkullisen näköisiä leivonnaisia löytyy.

 

 

 

Kommentit (1)

FlanFan
1/1 | 

Kaikkihan tuon kirjakaupan tietää. Hiukan tyhjänpäiväisiä postauksia sinulla, sorry...

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat