Kirjoitukset avainsanalla rugby

Olen aina tykännyt katsoa urheilua, huutanut millloin lätkä- , milloin fudismatsien äärellä ja herännyt aamuyöllä katsomaan yleisurheilua ja formula ykkösiä. Mieheni harrastuksen myötä olen tutustunut baseballiin ja softballiin, tuijottanut tennistä ja seurannut Ranskan ympäriajoa.

Mutta yksi urheilulaji oli minullekin todella outo uusi tuttavuus. Kun 18 vuotta sitten muutin Ranskaan, näin ensimmäistä kertaa rugby-matsin telkkarista. Katsoin suu auki hikisessä kasassa möyriviä miehenjärkäleitä. "Syöttää saa vain taakse päin", minulle selvitettiin. Luulin joutuneeni piilokameraan.

Vuosia myöhemmin rugbyn MM-kisat järjestettiin Ranskassa ja minäkin pääsin lopulta sisään tämän hämmentävän lajin maailmaan (ilmeisesti urheiluhullun saa kiinnostumaan lopulta mistä  lajista tahansa..).

Nyt on jälleen rugbyn MM-kisojen aika, tällä kertaa ne järjestetään Britanniassa, ja Ranska pelaa juuri lajin huippujoukkuetta Uuden Seelannin All Blackseja vastaan neljännesvälierässä. All Blacksit tunnetaan erityisesti perinteisestä haka-tanssista, jolla kutsutaan esi-isien henkiä auttamaan ottelussa ennen matsin alkua. 

Puoliajalla tilanne on Ranskan kannalta huono, mutta toivoa ei heitetä. Allez les bleus! 

Lisää rugbyn MM-kisoista täällä: http://www.rugbyworldcup.com/

Ja jos urheilu ei pelkästään urheilun vuoksi jaksa kiinnostaa, monia voi innostaa ranskalaisten rugbynpelaajien vuosittainen, tyylikkäistä alastonkuvista koottu Dieux du stade-kalenteri ;o)

http://dieuxdustade.com/index.html

Kommentit (1)

Reippaiden lasten äiti
1/1 | 

Tuo on kyllä todella vieras laji minullekin. Hauskan näköinen alkuasetelma tuossa kuvassa

: - ) Meillä naulaudutaan toukokuussa katselemaan Chiro de Italiaa, heinäkuussa Tour de Francea ja elokuussa Vuelta de Espanjaa. Ennen vueltaa elämän sanelee Snookerin mm:t (?). Omasta mielestäni sekä Snooker että pyöräily on täysin morjens morjens tv:stä katseltuna, mutta kun asioista voi olla niin montaa mieltä. Itseäni kiinnostaa huippufutis ja yleisurheilu. Lentopalloon minulla on koko elämän kestänyt rakkaussuhde; kentällä, katsomoissa, tv:n ääressä ja toimitsijana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat