Kirjoitukset avainsanalla 1-vuotias

Tytön kauniita silmiä on jo pitkään saanut oikein etsiä ylipitkän otsatukan takaa. Oli siis ensimmäisen kampaajakeikan aika.

Kotikorttelissamme (Pariisin parhaassa ja siksi ehkä terroristienkin suosimassa  - olen näköjään pääsemässä surutyössä mustan huumorin vaiheeseen...) 11. kaupunginosassa on jokin aikaa sitten avattu Mum&Babe - kauneushoitola vanhemmille ja lapsille, jossa samaan tyyliin kuin mainostamassani Happy Families-kahvilassa voi jättää lapset ammattilaisen hoitoon sillä aikaa, kun itse istuu viereisessä huoneessa hemmoteltavana. Kauneushoitola leikkaa luonnollisesti myös lasten hiuksia.

Lähdimme siis maanantaiaamuna suurin odotuksin koko perheen voimin suunnistamaan kohti Mum&Babea. Pettymys oli suuri, kun tajusimme, että paikka on kiinni maanantaisin. Oli äkkiä keksittävä lähistöltä joku toinen tytön tasoa vastaava kampaamo, sillä päiväkodista oli jo viime viikolla tullut kommenttia liian pitkistä hiuksista, emmekä voineet kuvitella tyylikkään tyttömme jatkavan tämän kauempaa hippilookissa.

Chip-kampaamoketju on Pariisin edullisin ja valittettavasti usein myös laadultaan heikompi kuin monet muut. Mutta rue de la Roquetten Chip sattui olemaan ensimmäinen silmiimme osunut avoinna oleva kampaamo, joten pääsimme kysyä, onnistuisiko nuoren neidin leikkaus siellä.

Ja onnistuihan se.

Pidin leveästi hymyilevää tyttöä sylissä ja koko homma hoitui uskomattoman kivuttomasti. Muodikas otsatukka teki tytöstä hetkessä isomman oloisen, ja kaikki ovat lopputulokseen selvästi tyytyväisiä.

Hiustenleikkuun hinta: 10€.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bebe sai tänään juhlia vielä kerran ekoja synttäreitään tällä kertaa Ranskan isovanhempiensa luona. Paikalla oli ranskalaiseen tyyliin serkut, tädit ja sedät sekä kunniavieraana beben 97-vuotias isoisoisä. Juhlaan oli kaksikin syytä: tytön serkku vietti samaan aikaan omia 4-vuotissyntymäpäiviään.

Serkkujen kanssa oli selvästi kiva leikkiä, eikä tyttö näyttänyt säikähtävän oikein mistään: ei kuvia räpsivästä sukulaispaparazzilaumasta, ei räjähtävistä ilmapalloista, pamahtavista samppanjapulloista tai kakkua koristavista tähtisadetikuistakaan. Mademoiselle osaa selvästi arvostaa juhlia.

Stressaavinta juhlassa oli paikan päälle raahautuminen; Pariisin alueen kahden viikon syysloma päättyy juuri tänään ja paluulikenne oli melkoinen.

No nyt on ainakin juhlittu tytön ensimmäistä elinvuotta oikein kunnolla ja voidaan rauhassa alkaa odotella joulua.

Kommentit (0)

No niin, nyt väsyttää, bebeä, äitiä, isää ja varmasti myös vieraita.

Juhlat on juhlittu ja kaikki meni hienosti, kakku ei smash the cake -session seurauksena onneksi tuhoutunut täysin vaan vieraatkin pääsivät sitä maistelemaan. Kakku oli muuten tilattu amerikkalaistyylisestä Sandy's Cupcakes -leipomosta omasta korttelistamme. Tilasin samasta paikasta myös baby showerin cupcakesit. Sandyn kakut ovat aina herkullisia ja kauniita.

Tyttö jaksoi nauraa ja loistaa vieraiden ihailun keskipisteenä, ja eritaustaisetkin vieraat tuntuivat tulivat tulevan hyvin toimeen.Lahjoja hänellä nyt sellainen kasa, että joulu voidaan minun puolestani peruuttaa. Välkkyvä ja iloisesti soiva rollaattori oli yksi ykköslahjoista, naapurit odottavat jo kauhulla tytön rallia huoneesta toiseen.

Olo on nyt kumman tyhjä ja haikea, miten kaikki aina menee ohi niin nopeasti, juhlahetket tuntuvat valuvan kuin hiekka sormien välistä. Kiitos joka tapauksessa kaikille tytölle onnea ja iloa toivottaneille.

Sandy's Cupcakes

15, rue Léon Frot, 11e

Metro: Rue des Boulets, Charonne

http://www.sandys-cupcakes.com/

 

Kommentit (0)

Onko mitään mahtavampaa kuin oman tytön yksivuotissynttärit Suomesta lentäneen Mummun seurassa? Jokainen joka on asunut ulkomailla pidempään, tietää, miten kovasti, etenkin lasten synnyttyä, sitä alkaa ikävöidä omaa perhettä ja sukua Suomessa. Siksi tällaiset perheviikonloput ovat todellisia tähtihetkiä kaikille.

Bebe täytti siis eilen yksi vuotta, ja heti aamusta oli oudon huojentunut olo. Vauvavuosi on nyt takana, ja ihan kunnialla siitä selvittiin, tyttö on terve ja iloinen ja äitikin vielä hengissä hehe.

Innolla odotetaan huomisia synttärijuhlia, joihin olen tilannut amerikkalaiseen (!) tyyliin ns. Smash the cake -kakun. Katsotaan, millaisen siivon tyttö saa aikaiseksi.

Tässä kuvia Mummun ja beben jälleennäkemisestä ja ihanasta superranskalaisesta aamupalasta, joka on täällä Ranskassakin arkena valitettavasti aika harvinaista herkkua.

Mummu toi tuliaisiksi myös omat ensimmäiset kenkäni vuodelta 1975, jotka mahtuvat nyt bebelle loistavasti. Todellista vintage-muotia!

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat