Kirjoitukset avainsanalla Syntymäpäiväjuhlat

Vietimme miehen synttäreitä eilen läheisessä baarissa. Synttäreiden vietto sujuu Ranskassa tietenkin suht samaan tyyliin kuin muuallakin maailmassa, mutta pari synttäritapaa tuntuivat aluksi täällä vähän erilaisilta kuin Suomessa.

Oman kokemukseni mukaan ystävät hommaavat synttärisankarille Ranskassa usein yhteislahjan, jotta saadaan hankittua kerralla vähän isompi lahja. Yhteinen kortti ja kirjekuori johon rahat saa työntää kiertävät bileissä pöydästä toiseen tietenkin sankarilta salaa. 

Toinen perusjuttu on se, että kakku nautitaan keskiyöllä samppanjan kera ja samalla sankarille ojennetaan yhteislahja, jota hän saa kaikkien edessä kommentoida - jos lahjoja on enemmän ne kaikki avataan vieraiden edessä. Sen jälkeen syntymäpäiväsankari antaa jokaiselle lahjaan osallistujalle kiitokseksi la bisen eli ranskalaisen poskisuudelman. Kierroksessa voi vierasmäärästä riippuen mennä kauankin.

Syntymäpäiväkakku ei Ranskassa ole kermalla kuorrutettu vaan useimmiten leivosmainen esim mansikka- tai suklaakakku. Ennen tarjoilua kakku leikataan tarkasti sen mukaan, kuinka paljon syöjiä on. Vasta sen jälkeen palat jaetaan kaikille.

Ei ole myöskään tavatonta, että nelikuiset vauvat osallistuvat baarissa aikuisten synttäribileisiin kuten kavereideni vauva eilen- pieni prinsessa nukkui iloisesti koko juhlien ajan aika yhteen saakka yöllä. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bebe sai tänään juhlia vielä kerran ekoja synttäreitään tällä kertaa Ranskan isovanhempiensa luona. Paikalla oli ranskalaiseen tyyliin serkut, tädit ja sedät sekä kunniavieraana beben 97-vuotias isoisoisä. Juhlaan oli kaksikin syytä: tytön serkku vietti samaan aikaan omia 4-vuotissyntymäpäiviään.

Serkkujen kanssa oli selvästi kiva leikkiä, eikä tyttö näyttänyt säikähtävän oikein mistään: ei kuvia räpsivästä sukulaispaparazzilaumasta, ei räjähtävistä ilmapalloista, pamahtavista samppanjapulloista tai kakkua koristavista tähtisadetikuistakaan. Mademoiselle osaa selvästi arvostaa juhlia.

Stressaavinta juhlassa oli paikan päälle raahautuminen; Pariisin alueen kahden viikon syysloma päättyy juuri tänään ja paluulikenne oli melkoinen.

No nyt on ainakin juhlittu tytön ensimmäistä elinvuotta oikein kunnolla ja voidaan rauhassa alkaa odotella joulua.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat