Kirjoitukset avainsanalla Museo

Toinen toimiva kohde pienille ja isommillekin lapsille on Helsingin uusittu kaupunginmuseo ja tietenkin etenkin sen alakerran Lasten kaupunki. 

Oma taapero juoksi kuin liekeissä ympäri vanhaa Helsinkiä esittelevää museota, kokeili laivan ohjaamista, nukketeatteria ja kauppiaan hommia. 

Museo on täydellinen kohde sadepäivänä, siellä kuluu helposti parikin tuntia, ja kaiken lisäksi museoon on aina vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseo

Aleksanterinkatu 16, Helsinki

http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisissa on paljon upeita, tunnettuja museoita, joissa voi jonotella iloisesti tuntikausia. Museot ovat toki useimmiten ehdottomasti jonotuksen arvoisia, mutta joskus on kiva pistäytyä vähän tuntemattomammissakin museoissa. 

Yksi kiinnostava paikka on juutalaisen kulttuurin museo Marais'ssa. Museo keskittyy lähinnä Ranskan juutalaisten taustoihin ja juuriin Itä-Euroopassa (askenasit) ja Pohjois-Afrikassa (sefardit), mutta esittelee myös juutalaista kulttuuria kuvanneita taiteilijoita, tällä hetkellä mm valokuvaaja Lore Krügerin työtä. 

Musée d'art et d'histoire de judaïsme

http://www.mahj.org/fr/index.php

71, rue du Temple, 3e

 

 

 

 

Kommentit (0)

Jatkoin kulttuuriviikkoa tutustumalla Fondation Henri Cartier Bresson- galleriaan, joka keskittyy lähinnä valokuvataiteeseen. 

Tällä hetkellä galleriassa on esillä amerikkalaisen Francesca Woodmanin näyttely On Being an Angel. Olen ollut suuri Francesca Woodman-fani jonkin aikaa, mutta vasta nyt pääsin näkemään kuvia livenä.

Fondation Henri Cartier Bresson ei ole kovin keskeisellä paikalla Pariisissa, mutta valokuvan ystäville sitä voi silti suositella lämpimästi.

Fondation Henri Cartier Bresson

http://www.henricartierbresson.org/

2, impasse Lebouis, 14e

Näyttely On Being an Angel 31/7 saakka

 

Kommentit (0)

Pariisin 15. ja 16. kaupunginosa ovat omasta mielestäni ehkä kaupungin tylsimmät, ja ne ovatkin lähinnä asuinalueita. Asuminen näillä alueilla ei kuitenkaan ole edullista, vaan alueet ovat tunnettuja tyylistään ja korkeista vuokristaan. 16. kaupunginosaa kutsutaan usein pariisilaisten puheissa myös "rikkaiden getoksi".

16. kaupunginosassa on kuitenkin pari turistiakin kiinnostavaa paikkaa: Trocadero, josta on huippunäkymä suoraan Eiffelille - ja oiva paikka napata pari selfietä torni taustalla. Trocaderossa näkee usein myös hääpareja ikuistamassa onnellista päiväänsä. Myös modernin taiteen museo Palais de Tokyo on 16:ssa, ja sen näyttelyt ovat ehdottomasti tsekkaamisen arvoisia. Palais de Tokyon yhteydessä on myös Musée d'art moderne de la ville de Paris, jossa kävin jokin aika sitten katsomassa Andy Warholin näyttelyn, josta tein postauksenkin. Molemmat museot ovat mielenkiintoisia ja visiitin arvoisia. Museoiden yhteydessä on kiva kahvilaravintola, jonka terassilla voi siemailla kahvinsa jälleen kerran Eiffel-tornia ihaillen.

Palais de Tokyo

http://www.palaisdetokyo.com/

13, avenue du Président Wilson, 16ème

Metro: Iéna (9)

15. kaupunginosassa turistia voi kiinnostaa 210-metrinen Tour Montparnasse-pilvenpiirtäjä, jonka ylimmästä kerroksesta on upea (kenties paras) näköala koko kaupunkiin. Talon 56. kerroksessa on kuuluisa Le Ciel de Paris -ravintola, jossa mm. moni pari on kihlautunut.

Tour Montparnasse

http://www.tourmontparnasse56.com/#/home

33, avenue du Maine, 15ème

Metro: Montparnasse-Bienvenüe (4, 6, 12, 13)

 

Le Ciel de Paris

http://www.cieldeparis.com/

15:ssa on kuitenkin paljon kivoja kahviloita, kauppakatuja ja mm. uusi kauppakeskus Beaugrenelle, jossa liikeet ovat avoinna myös sunnuntaisin.

Beaugrenelle

http://www.beaugrenelle-paris.com/

12, rue de Linois, 15ème

Metro: Charles Michel (10)

Pariisissa asuessa huomaa, että kaukana omasta asuinalueesta ja -tyylistä olevat alueet tuntuvat lähes yhtä kaukaisilta kuin ulkomaat, en taida edes muistaa milloin olisin itse viimeksi käynyt 15:ssa... 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat