Kirjoitukset avainsanalla moderni taide

Juhlistin Joel Dickerin romaanikäännöksen painoon lähtöä viettämällä kulttuuripäivää ja menin pitkästä aikaa käymään Palais de Tokyossa. Palais de Tokyo on mielestäni yksi Pariisin mielenkiintoisimmista museoista, näyttelyt ovat usein hyvinkin vaikuttavia. 

Tällä kertaa kiinnostukseni oli herättänyt kirjailija Michel Houellebecqin valokuvistaan ja installaatioistaan kokoama näyttely Rester vivant.

Näyttely oli taiteilijansa tapaan yllättävä, mukana oli ääntä (mm. lentokentän kuulutuksia) ja tuoksuja (mm. tupakalta haiseva baari), valaistusta oli käytetty tehokkaasti. 

Yksi huone oli sisustettu 70-luvun olohuoneeksi ja toinen omistettu Houellebecquin edesmenneelle koiralle Clémentille, jonka Alistuminen -romaanin (WSOY, 2015, suom. Lotta Toivanen) lukeneet tuntevat nimellä Fox - ja sen leluille. Yhdessä huoneessa Iggy Pop luki Fox-koiran kuolemasta kertovaa otetta Alistumisesta.

Palais de Tokyoon kannattaa kuitenkin aina mennä, vaikkei taiteilijoita tuntisikaan, näyttelyt ovat aina korkealaatuisia, kahvila on mukava, Eiffel-torni näkyy hienosti ja vanhanaikaisessa valokuva-automaatissa voi napata mustavalkoisen kuvasarjan itsestään. 

Palais de Tokyo 

http://www.palaisdetokyo.com/

13, avenue du président Wilson, 16eme

Metro: Iéna (9)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariisin modernin taiteen museossa on menossa Andy Warholin näyttely nimellä Andy Warhol Unlimited. Modernin taiteen museo ei siis ole Pompidou-keskus vaan sijaitsee Pariisin länsipuolella 16. kaupunginosassa Palais de Tokyon yhteydessä.

Museossa ja Palais de Tokyossakin kannattaa kyllä käydä, näyttelyt ovat usein todella mielenkiintoisia ja museo toimii myös lounaspaikkana. Terassilta on upea näkymä suoraan Eiffel-torniin.

Olen aina tykännyt Andy Warholin rohkeasta "So what"- ja "Mikä on taidetta?" -asenteesta ja tämä näyttely oli kyllä ja tilan käytönkin puolesta vaikuttava.Erityisesti viimeisessä salissa oleva yli sadan maalauksen teos Shadows (ks. kuva) jäi mieleen.

Näyttelyn yhteydessä oli myös mahdollista otattaa itsestään pop art-tyylinen passikuva. Olin ihan tyytyväinen omaani. :)

 

Musée d'art moderne de la ville de Paris

11, avenue Président Wilson, 16e

Metro: Iéna (9)

Avoinna: Ti-Su klo 10-18

Loppuun vielä linkki Andyn filosofiaan:

http://www.huffingtonpost.com/2014/08/06/andy-warhol-life-advice_n_5649644.html?ncid=fcbklnkushpmg00000027

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat