Kirjoitukset avainsanalla näyttelijä

Juhannuksen kunniaksi  - ja yleisön pyynnöstä heh - tässä nyt linkki Sami Korhosen kuvaamaan ja upeasti leikkaamaan lyhytelokuvaan toukokuussa esittämästäni La Seine -performanssista täällä Pariisissa.

Performanssi oli osa muotisuunnittelija / taiteilija Sami Korhosen näyttelyä Passion Marginale, jonka Ricardo Fernandes Galleria oli tuottanut Cloître des Billettesiin Pariisin Marais'ssa. Näyttelyn teemana olivat kasvottomat, erilaisiin kolmiulotteisiin asuihin puetut naishahmot Seinen rannalla. Näyttely tutki puvustuksen merkitystä elokuvan tai teatterin kohtausten dramatiikan luojana, miten hahmon asu vaikuttaa käsitykseemme siitä kuka hän on?

Loimme performanssin yhdessä Samin kanssa hänen teostensa pohjalta (teokset näkyvät myös lyhärin lopussa) ja se esitettiin kolme kertaa. Puvustus on luonnollisesti Samin, hiukset asetteli tyylikkäiksi lahjakas meikki-ja hiustaiteilija Henri Nurmikolu.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka olen saanut näyttelijäntyön koulutuksen ja tehnyt näyttelijäntöitä usean vuoden ajan täällä Ranskassa, olen viime vuosina keskittynyt enemmän kirjoittamiseen ja käännöstöihin. SIksi olikin iloinen yllätys saada pieni rooli ranskalaisen elokuvaohjaajan Marc Fitoussin elokuvasta Maman a tort (Äiti on väärässä), jonka pääosassa loistaa Cannesissakin vuonna 1999 palkittu Emilie Dequenne.

Esitämme vastanäyttelijäni Markun kanssa suomalaista pariskuntaa metrossa matkalla lentokentältä Pariisin keskustaan. Vuorosanat olivat tietysti suomeksi. Pitkää pätkää meitä ei toki elokuvassa nähdä, mutta oli hienoa olla mukana. En aiemmin ole saanut näytellä pitkässä elokuvassa.

Kuvaus tapahtui neljän tunnin ajan klo 20-24  kuvauksia varta vasten varatussa RER-lähijunassa, joka ajoi Pariisin RER B-linjan (jonka Pariisin-kävijät varmasti tuntevatkin) päästä päähän pysähtymättä. SInä aikana me, päänäyttelijät sekä kasa loistavia, huolella valittuja ekstranäytteijöitä loimme yhdessä illuusion tavallisesta RER-matkasta Pariisin lähiöiden halki.

Ranskassa elokuvateollisuudella on tärkeä rooli maan kulttuurielämässä. Elokuvia tehdään ja tuotetaan paljon: 270 kpl vuonna 2014.

Nytkin liikkeellä oli iso tiimi taitavia elokuvan ammattilaisia. noin 20 hengen joukkue piti huolen, että kaikki sujui rennosti ja aikataulussa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat