Kirjoitukset avainsanalla Eiffel-torni

Kun saa rakkaita vieraita Suomesta, pääsee usein katselemaan kotikaupunki-Pariisia vähän eri kulmasta. Voi esimerkiksi yhtäkkiä päätyä Eiffel-torniin keskellä tavallista perjantaipäivää.

Ahdistavasta tunnelmasta huolimatta päätimme tosiaan uskaltautua kiipeämään Eiffeliin - koska elämän on jatkuttava, koska aurinko paistaa ja kai sitä nyt on Eiffelissä päästävä käymään, jos on viikonlopuksi Pariisiin asti tullut.

Päätimme skipata hissien edessä kiemurtelevan turistijonon ja kipusimme tornin ensimmäiseen kerrokseen portaita pitkin. Pääsymaksu on näin vähän edullisempi ja  jonoa ei tosiaan pahemmin ole. Samalla saa vähän liikuntaa hehe. Matka ei ole mikään mahdoton, ja normaalikuntoiselta se sujuu hyvin.

Näkymä on jo ykköskerroksestakin upea, ja vessat ovat siistit ja tilavat (tämä on matkalla usein hyvinkin tärkeä tieto :o) ). Lisäksi kerroksessa on kiva matkamuistokauppa - tosin hinnat ovat siellä aika hurjat, muistot kannattaa ostaa tornin ulkopuolelta - sekä pieni elokuvateatteri, jossa käydään läpi tornin vaiheita.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat