Kirjoitukset avainsanalla taapero

Ranska ja Pariisi ovat olleet koko viikon tappohelteen (yli +37c varjossa) kourissa. Viime kesän neljääkymmentä hipovat lämpötilat ovat siis palanneet ja vanhat kikat on taas otettava esiin. Menneestä viisastuneena osasin tällä kertaa valmistua aaltoon ja sen aiheuttamaan ahdistukseen paremmin. Tässä pari vinkkiä itselleni:

1. Älä yritä taistella hellettä vastaan, antaudu kuumuuteen ja hengitä rauhassa.

2. Helle ei kestä ikuisesti, mutta älä mieti, milloin se loppuu - muuten se tuntuu todellakin kestävän ikuisuuden.

3. Juo vettä - älä alkoholia...

4. Älä mene pienen perheenjäsenen kanssa ulos kahdentoista ja kuuden välisenä aikana - käytä aika mieluummin vaikka pottaharjoitteluun.

5. Jos ulos on pakko mennä, suunnista lähimpään ilmastoituun kauppaan tai esimerkiksi kivikirkkoon.

6. Viileä kylpy ja suihku auttavat vähän.

7. Herää aikaisin ja käy kävelyllä ennen kymmentä.

8. Sulje ikkunaluukut päiväksi ja tuuleta kämppä iltaisin ja öisin.

9. Investoi pariin hyvään tuulettimeen.

10. Älä urheile.

Kommentit (1)

MM
1/1 | 

Olisihan se ollut mielenkiintoista kokea miltä se helle oikein tuntuu ? Meillä Suomessa oli muutamanakin päivänä + 33 astetta mutta ei se vielä tukalalta tuntunut ! Noilla keleillä olin useanakin päivänä polkupyöräretkellä vain shortsit päällä ,ei muuta ! Juomaa kyllä piti juoda riittävästi ja pienen viileän viiman sai tuntea ihollaan , mietinkin olisiko + 35 astetta se raja missä alkaisi tuntua tukalalta ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmas löytö oli Haltialan kotieläintila.

Tilalla pääsee ilmaiseksi ihastelemaan mm. lehmiä, sikoja, kanoja ja lampaita, ja maisemat ovat kuin suoraan vanhasta Suomi-filmistä.

Taapero ei ollut pysyä nahoissaan, kun kuvakirjojen eläimet kävelivät yhtäkkiä ilmielävinä edessä. Oli kiva tarkistaa, mitä se lammas oikeastaan sanookaan hehe.

Tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila 

Laamannintie 17, Helsinki

http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/muu-vapaa-aika...

 

Kommentit (0)

Toinen toimiva kohde pienille ja isommillekin lapsille on Helsingin uusittu kaupunginmuseo ja tietenkin etenkin sen alakerran Lasten kaupunki. 

Oma taapero juoksi kuin liekeissä ympäri vanhaa Helsinkiä esittelevää museota, kokeili laivan ohjaamista, nukketeatteria ja kauppiaan hommia. 

Museo on täydellinen kohde sadepäivänä, siellä kuluu helposti parikin tuntia, ja kaiken lisäksi museoon on aina vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseo

Aleksanterinkatu 16, Helsinki

http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi

 

Kommentit (0)

Tarmokkaan taaperon kanssa saa aika lailla jatkuvasti olla keksimässä erilaista ohjelmaa - mieluiten sellaista joka ei tuhoa kotia eikä sen asukkaiden hermoja.

Löysinkin lomaviikkojen aikana Helsingistä kaikenlaista kivaa taaperolle - ja vanhemmille.

Ensimmäinen löytö oli Annantalon kesäparkki, jonka piha oli aurinkoisena päivänä täydellinen paikka tytölle  . Miniliukumäkeä oli kiva kokeilla molempiin suuntiin ja riippumatoissa saivat rentoutua myös vanhemmat.

Annantalo 

Annankatu 30, Helsinki

http://www.annantalo.fi

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat