Kirjoitukset avainsanalla loppiainen

Pariisissa sataa kaatamalla vuoden masentavimpana päivänä (ihan omien laskujeni mukaan) juuri ennen joululoman päättymistä. Tyttö hermostuu sisällä kykkimiseen eli ulos on uskaltauduttava kaikesta huolimatta. Taistelemme saden ja tuulen läpi parin korttelin päähän kahvilaan, jossa vihainen tarjoilija tarjoilee meille kylmää kahvia. Ei ala 2016 hyvin, ei.

Kotimatkalla harmaan sateen keskeltä erottuu lämpimästi valaistu leipomo, jonka vitriinissä seisovat rivissä eri kokoiset herkulliset loppiaiskakut tai kuninkaiden tortut, siis ranskalaisittan galettes des rois. Ranskassa kun ollaan voime ostaa leipomosta kakun kaveriksi myös pullon hyvää omenasiideriä. Galettes de rois syödään tosiaan yleensä joko samppanjan tai siiderin kanssa.

Ehkä tästä masentavan päivän illasta tuleekin parempi kuin aamusta. Voimia kaikille muillekin arkeen palaajille huomenna!

Tässä vielä linkki Hesarissa taannoin olleeseen Galette des rois -ohjeeseen: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1305914229829

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat