Kirjoitukset avainsanalla puutarhanhoito

Vaikka olen aina tykännyt puutarhanhoidosta ja möyrinyt lapsena kasvimaalla monenakin kesänä, en voi hyvällä tahdollakaan väittää olevani viherpeukalo. Kasvit kuolevat luonani alta aikayksikön, vaikka mielestäni olen ihan mukavaa seuraa.

Onneksi Pariisista löytyy myös meille ihan tavallisen väriset peukalot omaaville tyypeille tarkoitettuja koristekasveja. Rue Lucien Sampaix kymmenennessä kaupunginosassa on superkivojen lounas-ja aamiaispaikkojensa lisäksi myös hyvä paikka käydä ostamassa kotiin japanilaistyylinen pieni puutarha, jota kuulemma myös täydelliset tunaripuutarhurit saavat hoitaa.

Numerossa 49 Ikebanart-liike lupaa, että kattoon ripustettava Kokedama-puutarha pysyy kuosissa, vaikka sitä kastelisi vain pari kertaa vuodessa. Kokedama on Bonsain ja Ikebanan sukulainen, pieni sammaleella päällystetty pallo, johon voi kasvattaa oman minipuutarhan ja jonka tosiaan voi jopa ripustaa kattoon.

Numerossa 17 taas Green Factory tekee asiakkaalle mittatilaustyönä pienikokoisen, japanilaistyylisen puutarhan, jossa on pieni puu ja muita elementtejä asiakkaan toiveiden mukaan. Ja täälläkin vain pari kastelukertaa vuodessa riittää pitämään puutarhan elossa. Jei, kuulostaa mahtavalta.

En vielä uskaltautunut hankkimaan itselleni omaa puutarhaa, mutta ehkä pieni idean siemen jäi mieleen itämään. ;o)

IKEBANART

http://www.ikebanart.com/

49, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacques Bonsergent (5), Colonel Fabien (2)

GREEN FACTORY

http://www.greenfactory.fr/

17, rue Lucien Sampaix, 10e

Metro: Jacquess Bonsergent (5), République (3,5,9,11)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat