Kirjoitukset avainsanalla vinkki

Pariisissa on paljon upeita, tunnettuja museoita, joissa voi jonotella iloisesti tuntikausia. Museot ovat toki useimmiten ehdottomasti jonotuksen arvoisia, mutta joskus on kiva pistäytyä vähän tuntemattomammissakin museoissa. 

Yksi kiinnostava paikka on juutalaisen kulttuurin museo Marais'ssa. Museo keskittyy lähinnä Ranskan juutalaisten taustoihin ja juuriin Itä-Euroopassa (askenasit) ja Pohjois-Afrikassa (sefardit), mutta esittelee myös juutalaista kulttuuria kuvanneita taiteilijoita, tällä hetkellä mm valokuvaaja Lore Krügerin työtä. 

Musée d'art et d'histoire de judaïsme

http://www.mahj.org/fr/index.php

71, rue du Temple, 3e

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ranskalaisesta apteekista voi yllättäen löytää ne kaikkein parhaat kauneudenhoitotuotteet.

Tässä pari omaa suosikkiani, joista osa on saatavana myös Suomesta.

1. Bioderma- miellaarivesi, erityisesti herkälle iholle tarkoitettu punakorkkinen pullo. Pesee meikin tehokkaasti, kätevästi ja hellävaraisesti pois.

2. Avènen tuotteet, erityisesti Hydrance Optimale, kosteusvoide, jossa suojakerroin 20. Toinen suosikki on Cold Cream -vartalovoide.

3. La Roche Posayn BB- voide, sävy light sopii omalle supervaalealle iholleni. Peittää ja kosteuttaa hyvin, sopii herkälle iholle.

4. Todellinen taikavoide on ranskalainen Homeoplasmine, joka sopii kaikkien mahdollisten ruhjeiden, ihottumien ja ärtyneen ihon hoitoon.

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Biodermalta löytyy muuten myös hyvä shampoo kuivalle hiuspohjalle! Sopivan iso eikä muistaakseni ollut kauhean pahan hintainenkaan.

Pariisin keskusta voi pahimmillaan muistuttaa karmeata betoniaavikkoa, jossa jokaisen keitaan ja juomapaikan edessä on tunnin jono. Siksi onkin hyvä pitää mielessä pari suosikkipaikkaa, joihin voi tiukan turistikävelyahdingon tullen paeta.

Löysimme ystävän kanssa Hotel de Villen läheltä sattumalta  todella hyvätasoisen ja sijaintiin nähden edullisen kahvilan Bagel Bagetin pari vuotta sitten. Tarjolla on herkullisia bageleita ja sämpylöitä, maukkaita leivonnaisia ja huippuhyvää kahvia. Pariisilaiset kahvilat eivät yleensä tarjoile erityiskahveja, mutta Bagel Bagetista saa mm. latte macchiatton creme brulee-vaahdolla.

Lisäksi kahvila on tilava, vessa siisti ja sisään mahtuu kätevästi rattaillakin - hoitopöytää ei tosin ole.. 

Bagel Baget Café 

91, rue verrerie, 4eme

 

Kommentit (0)

Jos haluaa päästä trendikkään muotihifistelyn ytimeen Pariisissa, kannattaa suunnistaa Merci concept storeen kolmannessa kaupunginosassa. Mercistä löytyy tyylikkäitä sisustusjuttuja, koruja, vihkoja, kyniä ja muuta paperikamaa sekä vaatteita. Itse tykkään erityisesti kaupan koruista (joista suuri osa on kyllä aika tyyriitä) sekä paperiosastosta.Kaupassa on hauska myös vain kierrellä haistelemassa uusia tuulia.

Kauppakierroksen jälken voi istahtaa ihastuttavaan nimensä mukaisesti kirjoja täynnä olevaan Used books Caféeseen aamupalalle, lounaalle tai kahville. Mercissä on myös kaksi muuta ravintolaa Ciné café, jossa näytetään päivittäin vanhoja klassikkoelokuvia sekä La Cantine - puutarhan puolella oleva lounaspaikka.

Merci

http://www.merci-merci.com/en/

111, boulevard Beaumarchais, 3ème

Metro: Saint Sébastien Froissart (8)

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat