Kirjoitukset avainsanalla rattaat

Pariisin metro on suunniteltu olympiatason yleisurheilijoille. Rattailla, pyörätuolilla tai muuten liikuntarajoitteisena on helpompi iskeä hanskat tiskiin kuin lähteä seikkailemaan rakkauden pääkaupungin verisuoniin.

Joskus hetkellinen mielenhäiriö voi kuitenkin päästää uhkarohkeuden valloilleen. Niin kuin tänään. Päätimme lähteä koko perheen voimin Montmartrelle 18. kaupunginosaan tutusta 11. kaupunginosastamme. Siis metrolla.

Kahden aikuisen voimin homma onnistuu, kunhan vain jaksaa kantaa taaperoa vaunuissa kymmenisen kertaa eri metroasemien portaikoissa. Montmartre valikoitui sunnuntain kävelykohteeksi myös siksi, että Sacré Coeur -basilikan luokse pääsee yllättävän kätevästi funikulaarilla metrolipun hinnalla, eikä kukkulalle vieviä portaita tarvitse lähteä jumppaamaan ylös rattaiden kanssa.

Näkymä on basilikan luota talvisen harmaanakin päivänä upea. Pariisi aukeaa edessä, ja tyttö voi ihastella rattaista aitaan kiinnitettyjä love locks -lukkoja. Pahimpia turistirysäkahviloita (Place du Tertre!) kannattaa välttää ja kurvata mieluummin sivukaduille, mistä löytyy autenttisempaa Montmartre-fiilistä. Hyvä kohde on esimerkiksi rue Muller, jolta löytyy parikin kivaa baaria ja kahvilaa, vaikkapa Rosie numerossa 3.

Rosie

https://www.facebook.com/lerosiebarmuller

3, rue Muller, 18e

Rattailla metrossa liikkuvien kannattaa keskittyä RER-linjoihin, joiden asemilla on yleensä (ainakin joskus toiminnassa olevat) hissit. RER A-linjalla hissi on jokaisella asemalla. Pelottelustani huolimatta Pariisin metrolla liikkuminen ei tietenkään rattaiden kanssa ole *täysin* mahdotonta, sillä pariisilaiset ovat huonosta maineestaan huolimatta hyvinkin avuliasta ja kohteliasta väkeä, en usko, että kukaan jää rattaiden kanssa ilman apua - ja kuuleman mukaan kukaan ei ole toistaiseksi edes jäänyt yöksi jumiin metroasemalle rattaidensa kanssa hehe.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat