Kirjoitukset avainsanalla 1er arrondissement

Jatkan vielä juttua Pariisin-vinkeistä. Yritän parissa seuraavassa postauksessa kertoa jotain Pariisin 20 eri kaupunginosasta. Arrondissementit ovat hyvinkin erilaisia ja kun pariisilainen kysyy toiselta, missä päin Pariisia hän asuu, vastaus paljastaa paljon muutakin kuin vain kodin maantieteellisen sijainnin.

Ensimmäinen kaupunginosa, premier arrondissement tulee turistille tutuksi useiden nähtävyyksiensä vuoksi: Louvre, Tuileriesin puisto, Palais Royal, Place Vendôme, upea Sainte Chapelle ja kaupungin keskeisin ostoskeskus Les Halles sekä ostoskatu rue de Rivoli. Harva normipariisilainen asuu ensimmäisessä kaupunginosassa, vaikka se onkin kaupungin historiallinen keskus (Ile de la Cité). Jos joku kertoo asuvansa ykkösessä, ensimmäinen ajatukseni on joko että asunnon täytyy olla tosi pieni tai että tyypillä on paljon rahaa.

Jos etsii hotellia Pariisin-visiittiä varten, kannattaa ehkä välttää tätä ykkösaluetta korkeiden hintojen vuoksi. Metrolla pääsee Pariisissa liikkumaan yllättävänkin kätevästi, ja ykkösen turisti- ja shoppailukohteisiin ajaa nopeasti esim. Pariisin halki kulkevalla metrolinjalla 1.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat