Kirjoitukset avainsanalla 4ème arrondissement

Ystäväni, taiteilija Sami Korhosen valokuvaa ja pukusuunnittelua hienosti yhdistävä näyttely Passion Marginale avattiin Cloître des Billettes'n kulttuurikeskuksessa Marais'ssa eilen.

Sain kunnian kirjoittaa pienen tekstin näyttelyn yhteyteen ja kulttuurikeskuksessa esitettiin myös yhdessä Samin kanssa vuonna 2013 tekemämme lyhytelokuva Solitudo.

Cloître des Billettes

24, rue des Archives, 4ème

Vapaa pääsy

Kommentit (1)

LK
1/1 | 

Harmillisesti näyttely päättyy ennen kuin pääsen jokakesäiselle Pariisin matkalleni. Olisi kiva lukea vinkkejäsi muista vastaavista ei-perinteisistä leikkisistä näyttelyistä, jotka vielä olisivat esillä mielenkiintoisessa tilassa kuten tuo mainitsemasi kulttuurikeskus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neljäs kaupunginosa on keskeinen osa Pariisin keskusta. Se on tunnettu  vahasta juutalaiskaupunginosasta rue des Rosiers'n ympäristössä (nykyisin eloisimmat juutalaiskaupunginosat ovat tosin muualla) sekä gay-kaupunginosasta Marais'sta (joka on osittain myös kolmannen kaupunginosan puolella). Neljäs kaupunginosa on turistille ehdoton must-kohde, sen alueella sijaitsevat Notre Damen katedraali, Pariisin upea kaupungintalo, Pompidou-keskus, Place des Vosges-puisto,  ja ennen kaikkea sieltä löytyy paljon kivoja pieniä kauppoja ja viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja baareja (kuvassa yksi Pariisin tunnetuimmista tavarataloista BHV - Bazar de l'Hôtel de Ville aivan kaupungintalon vieressä)

Superkalliiden hintojen vuoksi en suosittele hotellin ottamista neljännestä kaupunginosasta, etenkin koska alue on pieni, ja sinne pääsee kätevästi jopa kävellen monesta edullisemmasta kaupunginosasta.

Marais'n aluella asuvat ovat toki onnekkaita, asunnot ovat yleensä superviehättäviä (ja -kalliita).

Oma kahvila / lounasravintolasuosikkini nelosessa on Le loir dans la théière osoitteessa 3, Rue des Rosiers. Kahvila on lähes aina täynnä, ja asiakkaita on jonoksi asti, mutta herkulliset quiche-piirakat ja ennen kaikkea upeat jälkiruokapiirakat ovat odotuksen arvoisia.

Samoilla nurkilla ovat myös Rue des Rosiers'n juutalaisravintolat, joista saa mm. superhyviä falafeleja.

Le loir dans la théière

http://leloirdanslatheiere.com/

3, Rue des Rosiers, 4ème

Metro: Saint Paul (1)

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat