Kirjoitukset avainsanalla baari

Pääsin keskiviikkona ulkoilemaan pitkästä aikaa kavereiden kanssa. Pariisissakin on päästy after work-paikkojen makuun, ja yksi ehkä hauskimmista on Rosa Bonheur Sur Seine aivan Invalides-kirkon kulmilla Se on baari/ravintola/ja tanssahdellakin voi -paikka peniche-jokilaivassa Seinen varrella. Suosittelen kaikille etenkin lämpiminä kesä-ja kevätiltoina.

Rosa Bonheur Sur Seine

http://www.rosabonheur.fr

Port des Invalides, 8ème

Metro: Invalides (8)

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuudes kaupunginosa on neliömetrihinnaltaan Pariisin kallein asuinalue, mutta turistille se on ehdoton must-kohde. Kutosesta löytyy esimerkiksi kuuluisa Luxemburgin puisto, jonka tuoleilla voi nauttia iltapäiväauringosta, levätä turistikävelystä ja napata lounaaksi ranskalaiseen tyyliin vaikka täytetyn patongin.

Legendaarinen Saint Germainin alue sijaitsee myös kutosessa, siellä voi haistella menneiden vuosien taiteilijatunnelmaa esimerkiksi kuuluisassa Café de Flore -kahvilassa, jossa istuivat aikoinaan niin Jean-Paul Sartre kuin Juliette Grecokin.

Café de Flore

http://cafedeflore.fr/

172, boulevard Saint Germain, 6ème

Metro: Saint Germain des Près (4)

Kuudennen arrondissementin hotellit ovat usein kalliita ja moni on luksustasoa, esimerkiksi viiden tähden hotelli Bel Ami

Hôtel Bel Ami

http://www.hotelbelami-paris.com/

Vaikkei hotellihuoneeseen olekaan varaa, voi käydä drinkillä hotellin kodikkaassa baarissa.

Tyylikkäitä ja laadukkaita baareja ja ravintoloita kutosessa kyllä riittää. Yksi omista suosikeistani on Le Hibou aivan Odeonin aukion vieressä. Siellä kannattaa kiivetä yläkertaan tyylikkäiden puupöytien ääreen ja istahtaa mukavaan nojatuoliin.

Le Hibou

http://lehibouparis.fr/fr

16, carrefour de l*Odéon, 6ème

Metro: Odéon (4)

Ruokapaikoista voin suositella Da Pietroa, aitoa italialaista ravintolaa, jossa riittää tunnelmaa ja supermaukasta ruokaa edulliseen hintaan. Tarjoilijat tykkäävät jutella asiakkaiden kanssa, joten täällä ei kannata turhan ujostella.

Da Pietro

12, rue Mabillon, 6ème

Metro: Mabillon (10).

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat