Kirjoitukset avainsanalla puisto

Jos pakokauhu iskee lasten kanssa (tai miksei ilman lapsiakin) Pariisin keskustassa, kannattaa suunnistaa Pompidou-keskuksen takana olevaan Jardin Anne Frank-puistoon. Puisto on piilossa pienen kujan päässä, eikä siksi ole useinkaan täynnä ihmisiä. Se on rauhallinen ja täynnä ruusupensaita. Lapsille on leikkipaikka, kiipeilytelineitä ja tilaa riehua.

Kävin muutaman äitiystävän kanssa Anne Frank-puistossa viime maanantaina, kun Ranskassa vietettiin "helluntaimaanantaita". Vaikka oma taaperoni on vasta 1,5-vuotias, kiipeilytelineet ja liukumäkikin kiinnostivat jo kovasti.

Jardin Anne Frank

http://equipement.paris.fr/jardin-anne-frank-2737

14, Impasse Berthaud, 3ème 

Metro: Rambutaud (11)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevät saapuu Pariisiin yllättäen, ja sekös suomalaisesta takatalvien kasvatista on mukavaa.

Ja tänä vuonna kevät saapui Pariisiin tänään sunnuntaina. Lämpömittari näytti + 20 astetta, aurinkoa riitti, ja koko perheen vaatetus meni kerralla uusiksi - eilen nimittäin vielä värjöteltiin kylmässä kevätsateessa kumpparit jalassa. Tytölle piti jopa ostaa pikaisesti aurinkovoidetta läheisestä apteekista.

Päätimme kevään kunniaksi suunnistaa hieman Pariisin ulkopuolella olevaan Parc Floral -puistoon, jonne pääsee superkätevästi metron linjalla 1. Parc Floral on ennen kesäkautta ilmainen, siellä on tilaa piknik-koreille ja kivoja leikkipaikkoja lapsille. Jos Pariisin betoniviidakko alkaa ahdistaa, suosittelen mielenrauhan palauttamiseen ehdottomasti Vincennesin puistoaluetta ja Parc Floralia (ne sijaitsevat vierekkäin). Kesäisin puistossa on konsertteja ja muutakin ohjelmaa esimerkiksi lapsille. Parc Floralissa on kasvitieteellisiä puutarhoja, ja eteen voi yhtäkkiä marssia myös riikinkukko.

Metrolinja 1:n pääteasemalta Chateau de Vincennesistä on vain lyhyt kävely Parc Floraliin ja matkalla voi ihailla upeaa Vincennesin linnaa. Vincennesiin pääsee kätevästi myös RER A-linjalla, pysäkki on Vincennes.

http://equipement.paris.fr/parc-floral-1

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat