Kirjoitukset avainsanalla matkustaminen

Taapero pääsi ensimmäiselle Ruotsin-risteilylleen ja mieskin ihmettelemään ihmelaivojen tarjontaa. Ja kyllä ranskalainenkin haukkoi henkeään seisovan pöydän tarjoilujen edessä, mutta suurimman vaikutuksen teki laivan lapsiystävällinen tunnelma. Ja kieltämättä Pariisin esterataa muistuttavan metromatkailun jälkeen tuntui upealta matkustaa laivalla, jossa lasten leikkihuone oli suurempi kuin päiväkodissa. 

Tyttö meni täysin sekaisin jo heti laivaan tultaessa, kun Muumipeikko tervehti tulijoita, hymystä ja hihkumisesta ei ollut tulla loppua ollenkaan.

Hyttiin toimitettu lasten sänkykin oli niin täydellinen, että tyttö nukkui aamulla pidempään kuin kaikki muut hytin asukkaat heh.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lento lähtee klo 7.40, taksin on tarkoitus tulla hakemaan viideltä ja kello soi neljältä. Näin. Ehdin hyvin pakata laukun loppuun vielä aamulla, laittaa tiskikoneen päälle ja vaihtaa lakanat vaihtokämppävieraita varten.

Paitsi että kun aamulla herään, kello on 4.41. Tyttö ja mies nukkuvat autuaan tietämättöminä heitä odottavasta kiirestressistä.

19 minuuttia ei riitä. Taksikuski on ajoissa. Taksamittari tikittää. Hiki virtaa helteisessä aamuyöstä. Voi #%*¥. Tekisi mieli heittäytyä taaperotyyliin maahan parkumaan, mutta kun ei voi.

Lomalle - ja Suomeen!!! - on pakko päästä.

Kun vihdoin käymme kaikki kolme ansaituille päiväunille Helsingissä, päätän, etten enää koskaan varaa aamulentoa, kun olen näin selvästi loman tarpeessa.

Kommentit (0)

Kuten jokin aika sitten kerroinkin, pääsimme yllättäen lähtemään pienelle kevätlomalle kolmisin. Kohteeksi valikoitui Teneriffa, vaikken tiennytkään kohteesta paljon mitään. Pakettimatkan hinta ja ajankohtana kuitenkin olivat meille sopivat, joten suunnistimme Kanariansaarille ensimmäistä kertaa.

Lento Pariisista kesti neljä tuntia, mikä oli nyt jo lentämiseen tottuneelle tytöllemme ihan sopiva aika. Lento oli täynnä, mutta kun ei tarvitse lentää yksin lapsen kanssa, meno on yllättävän rentoa. Vueling- lentoyhtiö on tottunut lapsimatkustajia ja saimme mm. pitää rattaat mukana aina koneeseen astumiseen saakka.

Lomailimme Teneriffan länsipuolella, Los Gigantesissa ja hotellimme IBH Diamond Apartments oli aivan loistava ( kuten kuvista näkyy) ja sopi täydellisesti lapsiperheelle, koska voimme ihastella auringonlaskua ja hengästyttävän upeaa näköalaa parvekkeelta tytön mentyä nukkumaan.

Ainoa miinus oli hotellin sijainti mäen päällä, ilman autoa saimme sen vuoksi  urheilla hyvinkin intensiivisesti joka päivä. Teneriffa onkin hyvä lomakohde myös patikoijille. Taaperon kanssa emme päässeet tutustumaan mm. El Tiede - tulivuoreen, mutta sinne kiipeäminen on kuulemma ehdottoman hieno kokemus.

Hotellin ja henkilökunta samoin kuin kaikki saarella kohtaamamme paikalliset olivat superystävällisiä ja suhtautuivat taaperon luontevasti ja vieraanvaraisesti. 

Voin suositella Teneriffaa lämpimästi taaperomatkustajille - ja heidän väsyneille vanhemmilleen hehe.

IBH Diamond Apartments 

http://www. apartamentosdiamond.com

 

 

Kommentit (0)

Tässä nopeat kuvaterveiset Teneriffan Los Gigantesista, jossa saimme viettää mukavan loman. Matkakertomusta tulossa lisää ensi viikolla!

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat