Kirjoitukset avainsanalla Sami Korhonen

Juhannuksen kunniaksi  - ja yleisön pyynnöstä heh - tässä nyt linkki Sami Korhosen kuvaamaan ja upeasti leikkaamaan lyhytelokuvaan toukokuussa esittämästäni La Seine -performanssista täällä Pariisissa.

Performanssi oli osa muotisuunnittelija / taiteilija Sami Korhosen näyttelyä Passion Marginale, jonka Ricardo Fernandes Galleria oli tuottanut Cloître des Billettesiin Pariisin Marais'ssa. Näyttelyn teemana olivat kasvottomat, erilaisiin kolmiulotteisiin asuihin puetut naishahmot Seinen rannalla. Näyttely tutki puvustuksen merkitystä elokuvan tai teatterin kohtausten dramatiikan luojana, miten hahmon asu vaikuttaa käsitykseemme siitä kuka hän on?

Loimme performanssin yhdessä Samin kanssa hänen teostensa pohjalta (teokset näkyvät myös lyhärin lopussa) ja se esitettiin kolme kertaa. Puvustus on luonnollisesti Samin, hiukset asetteli tyylikkäiksi lahjakas meikki-ja hiustaiteilija Henri Nurmikolu.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerroin pari viikkoa sitten taitelija Sami Korhosen näyttelystä Passion Marginale täällä Pariisissa. Ilokseni pääsin osallistumaan näyttelyyn viime viikolla myös performanssin muodossa. Suunnittelimme Samin kanssa näyttelyn teosten pohjalta esityksen La Seine, joka herättäisi kuvien dramaattiset naishahmot hetkeksi henkiin ja valottaisi heidän tarinaansa. Koska naisilla ei Samin tauluissa ole kasvoja, sain esiintyä valkoisen naamion kanssa, mikä on aina mielenkiintoista - yleisö saa itse kuvitella hahmon ilmeet liikkeiden ja kohtausten perusteella, myös puvustus korostuu.

Sami olikin suunnitellut hahmolle upean punaisen 50-luvun tyylisen asun, ja meikki-ja hiustaiteilija Henri Nurmikolu taikoi peruukkiin upean kampauksen, joka pysyi hienosti koossa, vaikka juoksin hurjien tunnetilojen vallassa ympäri luostaria, hehe.

Tässä kuvia esityksestä ja kulissien takaa. 

http://www.samikorhonen.net/

http://ricardofernandes.biz/

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat