Kirjoitukset avainsanalla jalkapallo

Pariisi oli valmistakin valmiimpi juhlimaan, maajoukkueella oli hieno yhteishenki, Ranska kaipasi kipeästi hyviä uutisia... Mutta niin vain fudiksen EM meni Portugaliin yllättävän tylsän finaalin päätteeksi.

No Pariisissa, suuressa kansallisuuksien sulatusuunissa, on kaikesta huolimatta tänä iltana bileet, kun kaupungin tuhannet portugalilaiset juhlivat voittoaan.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fudiksen EM-kisat ovat onneksi alun huligaanikuvioiden jälkeen rauhallisesti, ja Pariisissakin ollaan tyytyväisiä kun Ranskan joukkue Les bleus (Siniset) on jatkossa. 

Tämän illan matsissa olen kuitenkin salaa kahden vaiheilla, Islannin joukkue on pelannut aivan uskomattoman hienon turnauksen ja olisi upeaa nähdä heidän saagansa vielä jatkuvan.

No, ehkä voin sanoa kaikille kannattavani sinipunavalkoista  joukkuetta hehe.

Kuvassa kannattajarekvisiittaa ja kisatunnelmaa BHV-tavaratalosta tänään.

Kommentit (0)

Rakastan jalkapalloa. Mikä siis voisi olla mahtavampaa kuin EM-kisat omassa kotikaupungissa?

Tällä kertaa urheilujuhlan tunnelma on pilaamassa vähän liian moni tekijä. Kuten uutisista on varmasti Suomessakin jo ehtinyt nähdä, Ranska kamppailee tällä hetkellä valtavien ongelmien kanssa: on uutta työlakia vastustavia mielenosoituksia ja lakkoja (meidänkin kadulla ovat mm.roskikset odottaneet tyhjentämistä jo monta päivää), humalapäissään toisiaan hakkaavia huligaaneja, nyt jo kivan tutuksi käynyt terroriuhka ja kaiken lisäksi vielä viime viikkojen valtavat tulvat.

Onneksi Ranska voitti ensimmäisen ottelunsa ja uutisiin  saatiin vaihteeksi jotain positiivistakin.

Muutaman aurinkoisen hellepäivän jälkeen tänään alkoi taas vaihteeksi sataa. Ostin läheisestä suklaarasioita lohdutukseksi jalkapalloaiheisen suklaarasian.

#allezlesbleus

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat