Rento iltapäivä ystävien kanssa tekee hyvää raskauden loppumetreillä.

Ystävät saivat vakuutettua minut baby shower -vauvabileiden tärkeydestä, vaikka ensin ajattelin, etten millään jaksa järjestää tässä vaiheessa raskautta enää yhtään mitään. Baby shower ei tietenkään sinänsä kuulu ranskalaiseen kulttuuriin, mutta on valtaamassa alaa täälläkin lähinnä amerikkalaisten tv-sarjojen kautta. Nyyttäriperiaatteella järjestetty brunssi oli kuitenkin ainoastaan positiivinen juttu, ei vienyt voimia, vaan päivastoin latasi akkuja. 

Kirjailijana huomaan, että jään vähän turhankin usein yksin omaan kammiooni kykkimään. Yksinolo tekee tietenkin myös hyvää - ja on työlle ehdottoman tärkeää - mutta useimmiten tajuan vasta ystävien kanssa vietetyn ajan jälkeen, miten "tukkoon" yksinolosta voi mennä: monet huolet ja ongelmat vaikuttavat paljon suuremmilta kuin ovatkaan, kun niitä vatvoo yksin. Kavereiden kanssa samoista asioista voi puhua oikeassa mittakaavassa, ja niille voi jopa nauraa. Ystävyys on yksi elämän tärkeimmistä mausteista. Muistutan nyt siis näin julkisesti itseäni ystävien kanssa vietetyn laatuajan tärkeydestä, ja toivon, että muistan sen myös myöhemmin, kun bebe astuu mukaan kuvioihin.

Tarjolla vauvabrunssilla oli cupcakeseja sekä hedelmäistä vauvanruokaa, heh. Herkut huuhdottiin alas mimosa-cocktaileilla (kuohuviiniä+ appelsiinimehua) tai niiden alkoholittomalla versiolla (vissyvettä+appelsiinimehua). Lahjaksi saimme miehen kanssa yhteisen babymoon-hotelliviikonlopun ennen beben tuloa  - varaus kannattaa tosin tehdä varmasti jo ensi viikoksi, niin loppumetreillä tässä mennään...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla