Marraskuun lopussa Ranskassa juhlitaan Beaujolais Nouveauta

Marraskuun kolmantena torstaina Ranskassa maistellaan  Beaujolais Nouveauta. Beaujolais on tunnetuin vin de primeur, viini joka juodaan valmistusvuotensa aikana.

Beaujolais Nouveau ilmestyy baareihin, viinikauppoihin ja ravintoloihin siis vain muutaman viikon kuluttua syksyn sadonkorjuusta. Perinteen mukaan myynti aloitetaan aina keskipäivällä marraskuun kolmantena torstaina.

Eilen pääsin ystävien kanssa maistamaan tämän vuoden Beaujolaista vauvan iltaunien aikaan. Tapoihin kuuluu yrittää löytää uudesta viinistä erilaisia makuja: banaanin, aprikoosin tai esimerkiksi viikunan sävyjä, vaikka yleinen mielipide onkin, ettei Beaujolais Nouveau koskaan ole mikään erityisen hyvä viini. Itse en ole mikään viiniasiantuntija, mutta Beaujolaisin maistaminen on silti mukava hetki keskellä marraskuun pimeitä sadepäiviä.

Bebekin on alkanut jo nukkua öisin vähän pidempiä pätkiä, mikä jättää meille jonkun verran aikaa seurustella kotona kavereiden kanssa.

Santé! eli skål siis vaan kaikille Beaujolaisin ja pimenevien iltojen kunniaksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla