Neljän kuukauden iässä vauvakin saa lähteä seikkailulle makumaahan

Bebe on nyt päässyt maistelemaan kiinteitä ruokia. Ensimmäiseksi uudeksi mauksi valitsin tällä viikolla klassisen omenan, lähikaupasta kun löytyi siitä myös käteviä valmiita luomusosepusseja.

Uutta makua kokeillaan parin päivän ajan puoli tuntia ennen lounastuttipulloa: tuputtaa ei saa, mutta maistaa täytyy. Omenan jälkeen ajattelin siirtyä banaaniin sekä porkkanaan, kurpitsaan ja palsternakkaan.Toistaiseksi maisteluhetket eivät ole olleet suuria menestyksiä: suurin osa soseesta on päätynyt lähinnä ruokalapun koristeeksi, mutta toivoa ei heitetä.

Ranskassa eri makujen oppiminen ja niihin tutustuminen on nimittäin tärkeä päämäärä lastenkasvatuksessa, ei maa turhaan ole kuulu keittiöstään. Makuaistihan kehittyy juuri ensimmäisten elinvuosien aikana, ja ranskalaisille eri makujen tunnistaminen ja arvostaminen on erittäin tärkeä osa yleissivistystä ja elämänlaatua.

Katsotaan, mikä tulevien päivien soseista on oman gourmet-bebeni suosikki, hehe.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla