Bebe järjesti minulle yllättävän harjoituskäynnin sairaalaan.

Jouduin yllättäen viettämään yön tarkkailussa sairaalassa korkean verenpaineen vuoksi, ja nyt pitää ihan lääkärin määräyksestä ottaa iisisti: ei enää tuntien kauppareissuja eikä turhaa kiipeilyä tänne kotiin viidenteen kerrokseen. Saan ihan virallisesti luvan leikkiä tornin prinsessaa.

Harjoitusreissu sairaalaan vahvisti hyvää fiilistä Diaconesses-synnäristä: kaikki lääkäreistä siivoojiin olivat superystävällisiä ja huonekin ihanan rauhallinen.

Nyt vain odotellaan verenpainelääkkeiden kanssa beben saapumista, heh.

Illalliseksi tarjoiltiin vasikanpaistia ja kasvispaistosta.

Näkymä sairaalan pihalle auringonlaskun aikaan.

Kommentit (4)

5/4 | 

Moikka! Olisitko osannut auttaa mua? Löysin blogisi kun etsin tietoa aiheesta raskaana Ranskassa. Osaan kyllä ranskaa mutta en niin paljon että kaikenlaisen virallisen tekstin seasta löytäisin tarvitsemaani :) Eli tilanteemme on se että olemme menossa vähintään kolmeksi kuukaudeksi Carcassoneen ja olen juuri tullut raskaaksi. Mua siis mietityttää alkuraskauden seuranta että miten se hoituu Ranskassa. Voinko vain varata tavallisen lääkärin lähimmältä terveysasemalta? Tiedätkö miten pitää toimia kun ollaan vielä tietysti Suomen sosiaaliturvan piirissä? Ja onkohan kallista? :) Jos osaat yhtään vinkkiä antaa niin olisin superkiitollinen!! :)

Terveisin, Nathalie

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
6/4 | 

Hei Nathalie,

Ja onnea raskausuutisesta! Ensimmäiseksi kannattaa varmasti päättää, haluatko synnyttää Suomessa vai Ranskassa. Jos haluat synnyttää Ranskassa, pitää synnytyssairaala valita ja sinne kirjautua nyt jo ihan alkukuukausina.

Koska kuulut edelleen Suomen sosiaaliturvan piiriin, sinun kannattaa hankkia Suomesta ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti joka takaa, että Kela korvaa Ranskassa käyttämäsi lääkäripalvelut.

Sitten vain varaat ajan yksityiseltä gynekologilta (kannattaa ehkä kysyä joltain tutulta hyvää ja luotettavaa lääkäriä), joka ohjaa eteenpäin.

Sairaanhoitokortin kanssa voit myös mennä vähän Suomen neuvolajärjestelmää vastaavaan PMI-keskukseen. Carcassonnen alueelta löysin nämä osoitteet: 

http://allopmi.fr/aude-11/carcassonne.html

Toivottavasti näistä on apua, ihanaa odotusta sinulle!

<3 Kira

7/4 | 

Moikka!

Kiitoksia paljon vastauksesta ja vaivannäöstä, selkeytti huomattavasti! :)

Terveisin Nathalie

8/4 | 

Hei Nathalie,

tässä vielä vähän lisätietoa. Alkuraskaudessa tarvitset ehkä verenpaineen mittausta, painon seurantaa ja verikokeita, jos ei mitään saiauksia ole, kuten esim. diabetes, johon tarvitaan järeämpää seurantaa. Voit aivan hyvin mennä lähimmän tai suositelluimman yleislääkärin (médecin généraliste) vastaanotolle. Hän voi seurata alkuraskauttasi ja hänellä on kollegat, joiden kanssa hänellä on tapana työskennellä ja hän voi siis tehdä lähetteen gynekologille (gynécologue-obstetricien, obstetricien täytyy olla lisänä nimikkeessä, sillä vain he hoitavat synnytyksiä ja siis seuraavat raskautta) esim. ensimmäiseen ultraan. Voit myös mennä suoraan tapaamaan gynekologia, varsinkin jos saat varattua ajan tarpeeksi nopeasti.

Täällä yleislääkärit ovat yksityisiä ja käynti maksaa 23€, josta saat korvauksen Suomessa. Erikoislääkärin taksa on 28€, johon tulevat vielä toimenpidelisät esim. ultraääni ja joissakin tapauksissa ns. dépassement eli sairausvakuutustaksan ylitys, josta ei saa korvausta Suomen sairausvakuutusjärjestelmästä, paitsi ehkä jos on lisävakuutus.

Yksityisellä puolella joudut maksamaan laskut ja haet sitten korvausta jälkikäteen, kuten ranskalaisetkin, paitsi että joudut lähettämään paperisi Suomeen ranskalaisen sairausvakuutusjärjestelmän sijaan.

Terveysalan ammattilainen Ranskasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla