Osteopaatilla käyntiä suositellaan Ranskassa kaikille synnytyksen jälkeen

Lapsen maailmaan saattaminen on hard core-hommaa. Kroppa on ainakin minun kokemusteni jälkeen kuin jyrän alle jäänyt. Jo keskiraskauden aikana alkaneet lantio- ja polvikivut ovat viime kuukausina vain pahentuneet, ja kätilö passittikin minut nyt osteopaatin pakeilla.

Ranskassa osteopaatit ovat kovassa huudossa ja heidän ammattitaitoonsa turvaudutaan usein etenkin nivel- ja selkäkipujen kanssa. Erityisesti synnytyksen jälkeen äitejä kannustetaan osteopaatin käsittelyyn, useimmiten vielä vauvan kanssa. Synnytys kun voi aiheuttaa myös vauvalle erilaisia "asentovirheitä", joita on hyvä korjata lempeällä osteopatialla.

Kävin itse eilen ensimmäistä kertaa osteopaatilla. Ystävällinen osteopaattinainen tsekkasi ensin kävelyni ja lantion asennon ja totesi, että lantio on tosiaan hiukan epätasapainossa ja siksi melkein onnun kävellessäni, mikä taas aiheuttaa kipua polveen ja nilkkaan.

Tätä diagnoosia seurasi tunnin kestävä manipulointisessio, jossa lantiota ja jalkoja väänneltiin hoitopöydällä suuntaan jos toiseenkin. Jotkut liikkeet tuntuivat vähän epämiellyttäviltä, mutta yleisfiilis oli kyllä kivan rento.

Vääntelyn jälkeen osteopaatti tsekkasi uudestaan asentoni ja kävelyni, ja antoi muutaman käytännön vinkin kävelyyn ja tietokoneen edessä istumiseen: aseta paino kävellessä tasaisesti molemmille jaloille, vaikka polveen ja lantioon vähän sattuukin, se auttaa pitemmän päälle pääsemään kivusta eroon. Ja tietenkin tietokoneen eteen kannattaa asettua ryhdikkäästi eikä näin lysyyn kuin esimerkiksi nyt, heh.

Tapaan osteopaatin vielä kerran kuukauden kuluttua, katsomme silloin, miten tilanne on muuttunut.

Kommentit (3)

4/3 | 

Kiitos näistä kirjoituksista, tavattoman mielenkiintoista! Ja hyvää vauva-aikaa sinne Pariisiin :)

5/3 | 

Tämä olisi hyvä saada yleiseen käytäntöön suomessa. Itse sain asentovirheen lantiooni, kun synnyin ja korjauksen siihen vasta 38 vuotiaana. Eli 38 vuotta kärsin.

 

Tässä tarinani.

 

http://tarinani.webs.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla