Kahden uskonnon perheessä vietetään kahdenlaista pääsiäistä

Eilinen pitkäperjantai oli samalla myös juutalaisten pääsiäisjuhla pesah. Meidän kahden uskonnon perheessämme juhlitaan iloisesti molempia pääsiäisiä. Pesah-ateria on tärkeä osa juutalaista perinnettä ja se on rakennettu hienosti juutalaisten Egyptistä vapautumisen ympärille: eri ruokalajit muistuttavat kansan eri vaiheista. Tässä allaolevassa kuvassa aterian eri osat selitetään englanniksi tarkemmin.

Huomenna aiomme myös juhlistaa kristittyjen pääsiäistä suklaamunien ja muun asiaankuuluvan rekvisiitan kanssa. Ainoa käytännön haaste kuviossa on se, ettei mieheni saa nyt pesah-viikon aikana syödä lainkaan kohotettua leipää tai esimerkiksi pastaa tai muita viljatuotteita. Niiden sijaan hän syö nimenomaan pesahia varten tehtyä matsa-leipää tai matsa-jauhoista tehtyjä keksejä, joita näkyy pääkuvassakin. Tämä muistuttaa juutalaisten nopeasta lähdöstä Egyptistä, kun kenelläkään ei ollut aikaa jäädä odottamaan leipätaikinan kohottamista.

Hyvää pääsiäistä, pesahia ja kevättä kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla