Kuutisen vuotta sitten elämäni oli jumissa. Kaikki tiet näyttivät johtavan umpikujaan, aika tuntui olevan lopussa, pitkä parisuhde oli selvästi tullut tiensä päähän, mutten tiennyt, miten uskaltaisin päästää irti. Olinhan jo 36-vuotias, toiveet perheestä ja onnellisesta avioliitosta alkoivat tuntua naurettavan epärealistisilta.

Ahdistuneena näin sattumalta Oprah Winfreyn tuolloisessa keskusteluohjelmassa karismaattisen Marianne Williamson-nimisen naisen puhumassa jo 90-luvulla ilmestyneestä kirjastaan A Return to Love (HarperCollins, 1992, päivitetty versio ilmestynyt 2012, kirja on ilmeisesti 90-luvulla ilmestynyt myös suomeksi nimellä Palatkaamme rakkauteen: suom.Pirkko Huhtanen, WSOY, 1993).

Jokin keskustelussa teki vaikutuksen, hankin kirjan itselleni ja luin sen englanniksi. Kirjan lukeneet tietävät, että joko se tekee valtavan vaikutuksen tai lentää nurkkaan jo alkulehtien jälkeen. Minuun kirja teki suuren vaikutuksen ja sai minut lukemaan sen taustalla olevaa metafyysistä tekstiä A Course in Miracles (suom. Ihmeiden oppikurssi).

 Tuhatsivuinen Course in miracles -kirja ei varmasti ole kaikkia varten, mutta moneen sen sanoma kolahtaa. Pohjimmiltaan se on: "Rentoudu, olet turvassa, kaikki menee juuri niin kuin sen pitääkin mennä."

Kurssi ei ole uskonto eikä perustu minkään tietyn uskonnon opetuksiin, vaikka käyttääkin perinteisiä kristillisiä termejä.

Monen korviin tämä kuulostaa varmasti hurjalta huuhaalta, mutta kerronkin vain omasta kokemuksestani.

Course in Miraclesin ajatus on oppia pois pelkoon perustuvista ajatuksista ja palata rakkauteen, luottamukseen ja iloon. Kirjaan kuuluu myös ns. tehtäväkirja, jossa jokaiselle vuoden päivälle on oma henkinen harjoituksensa, yritys siirtää ajatuksia lähemmäksi rakkautta ja kauemmaksi pelosta.

Kuusi vuotta sitten lähdin tekemään harjoituksia päivän kerrallaan, vaikka Marianne Williamson "varoittikin", että uudet ajatukset voivat muuttaa elämän kokonaan. 

Ja niinhän ne sitten tekivätkin...

Jokaisella on oma näkemyksensä henkisyydestä, hengellisyydestä, uskonnoista ja elämän suurista kysymyksistä, minulle Marianne Williamsonin Course in Miraclesiin perustuvat kirjat ja puheet ovat tuoneet uutta syvyyttä ja näkemystä näihin kysymyksiin.

Tämän linkin takaa löytyy makupalaksi Mariannen puhe Oprah Winfreyn Supersoul Sessions-ohjelmassa viime vuonna:

http://www.supersoul.tv/supersoul-sessions/marianne-williamson-the-spiritual-purpose-of-relationships

Rauhallista viikonloppua kaikille!

PS. Kuvassa teksti Pariisin République-aukiolta tällä viikolla kirjoitusvirheineen kaikkineen ;o)

Kommentit (2)

Umpikujalainen
3/2 | 

Kiitos taas hyvästä blogipostauksesta! Vaikka kuinka tietäisi, että kaikki muutkin kohtaavat elämässään vaikeita tilanteita ja kausia, on silti aina lohduttavaa kuulla, miten he ovat niistä selvinneet. Ja Marianne Williamsonin kirjan taidan etsiä käsiini paikallisesta kirjastosta. :) Mukavaa ja rentouttavaa viikonalkua!

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
4/2 | 

Voi, kiitos Umpikujalainen kommentistasi! Ja voimia umpikuja-fiilikseen  - sillä sitähän umpikuja vain on, pelkkä fiilis, todellisuudessa olet uuden upean kauden alussa ja pian muistelet tätä aikaa ihmeissäsi: miten hienoja ja yllättävän iloisia käänteitä elämässä voikaan olla! :) Halaukset täältä <3 Kira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla