Lapsen hoitopaikan hakeminen on Ranskassa ihan oma urheilulajinsa

Äitiyslomani kesti freelancerina täällä Ranskassa 44 päivää. Aikaa voi pidentää tarvittaessa 2 x 15 päivän pätkällä. Kaikkien pidennyksien jälkeenkin suomalaisittain naurettavan lyhyt äitiyslomani on jo kauan sitten päättynyt. Työn ääreen on siis pikku hiljaa palattava, vaikka olenkin yrittänyt elää mahdollisimman säästäväisesti, jotta voisin pidentää kotonaoloaikaa beben kanssa.

Kuten on jo usein tullut todettua, Ranskassa lapset laitetaan hoitoon hyvin aikaisin, lähinnä siis lyhyiden äitiyslomien vuoksi. Seimeen lapset voivat täällä mennä jo 2,5kk ikäisinä.

Seimipaikat ovat erittäin suosittuja mm. edullisen hintansa ja tarjottavan huipputasoisen hoidon takia. Seimipaikan saavat ennen muita lapset, joiden molemmat vanhemmat ovat töissä ja joiden tulot ovat suhteellisen pienet. Sen lisäksi paikkojen jaossa otetaan huomioon vanhempien motivoituneisuus: on hyvä lähettää kirjeitä ja valokuvia seimipaikasta päättävälle kaupunginosan valtuutetulle ja käytävä kertomassa ihan myös kasvotusten, miten tärkeä, lähes korvaamaton, seimipaikka juuri meidän lapsellemme olisi.

Seimipaikkojen jako tapahtuu päätöskomiteioissa, jotka kokoontuvat vain pari kertaa vuodessa - meitä kiinnostava kokoontuminen on edessä toukokuussa. Silloin päätetään, ketkä kaupunginosan lapsista saavat seimipaikan syyskuussa.

Koska kilpailu paikoista on kova, ei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin. Kävinkin tällä viikolla käymässä myös läheisessä "halte garderie"ssa, joka on seimeä vastaava hoitopaikka 3kk - 3-vuotiaille lapsille. Erona seimeen on se, että halte garderiessa lapset ovat hoidossa vain maksimissaan viisi puolipäivää viikossa.

Ensimmäinen tapaaminen meni kivasti, paikka vaikutti todella mukavalta ja hoitajat ammattitaitoisilta ja ystävällisiltä, mutta jonotuslista on tännekin pitkä. 

Hoitopaikan metsästys siis jatkuu edelleen...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla