Pariisiin paukkasi syysloman kunniaksi todellinen intiaanikesä.

Pariisin koulujen kahden viikon syysloman korkkaava viikonloppu on nyt kuin morsian: aurinko paistaa täydeltä terältä ja lämpötila pyörii +25C: n hujakoilla.

Valitettavasti pääsen itse nauttimaan auringosta ja lempeästä säästä vain ikkunan kautta. Verenpaine on edelleen korkea ja kaikenlaista liikkumista pitää välttää. Alakertaan käppäily vielä menisikin, mutta jossain vaiheessa pitäisi jaksaa sitten taas kiivetä takaisin tänne viidenteen kerrokseen ilman sellaisen modernin keksinnön kuin hissin avustusta. Pariisin klassisessa (lue: vanhanaikaisessa) tyylissä on puolensa ja puolensa...

Tuijottelen siis lähinnä päivät pitkät vastapäisen talon ikkunoita ja naapurien elämää. Pientä lisästressiä kuvioon tuo edelleen perusranskalainen paperisota: en esimerkiksi vieläkään ole saanut vahvistusta äitiyslomasta... No, onhan siihen laskettuun aikaan vielä melkein kolme viikkoa aikaa. Yllättävä yksityiskohta on muuten se, että Ranskassa raskauden lasketaan kestävän 41 viikkoa, kun lähes kaikkialla muualla laskettu aika lasketaan 40 raskausviikon mukaan.

Peruspariisilaisille - meillekin -  haasteena on usein myös pieni asunto: miten ahtaaseen tilaan saadaan mahtumaan vauvansänky, kaapit ja tilaa hengittää. Vähemmästäkin alkaa täällä verenpaine kohota, heh. 

Kätilöt suosittelivat sairaalassa juttelemaan vauvalle - ja sopimaan hänen kanssaan sopivasta saapumispäivästä. Neuvottelut ovatkin jo käynnissä: jos vielä vähän jaksaisit odottaa, että saadaan täällä kaikki valmiiksi uutta elämää varten...

Kaunista syysviikonloppua sinnekin Joe Dassinin vuoden 1975 intiaanikesäisen hitin tahtiin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla