Ulkomailla voi tulla ikävä suomalaisia hoitotuotteita

Ulkomailla sairastaessa voi helposti tulla ikävä suomalaisia hoitotuotteita ja omaa äidinkieltä puhuvia (ystävällisiä...) lääkäreitä.

Muistan ensimmäisen keuhkoputkentulehdukseni Pariisissa. Etsin puhelinluettelosta yleislääkärin nimen ja varasin ajan seuraavalle päivälle. Ranskassa ei varsinaisia terveys- tai lääkärikeskuksia oikeastaan ole, joten yleislääkärit ottavat potilaansa vastaan yleensä aivan tavallisesta asuinhuoneistosta muokatulla vastaanotollaan. 

Istuin muiden potilaiden kanssa pieneen odotushuoneeseen (joka oli siis joskus ollut jonkun olohuone)  ja jäin odottelemaan vuoroani. Olin tullut kymmenen minuuttia varattua aikaani ennen, mutta lääkäri otti minut vastaan vasta lähes kaksi tuntia myöhemmin sen kummemmin asiaa selittelemättä. Silloin tilanne ihmetytti, nykyään olen jo tottunut tähän ranskalaiseen tyyliin...

Lääkäri esitti muutaman töykeän kysymyksen ja lykkäsi käteeni pitkän reseptin antibiootteja, kipulääkkeitä, suihkeita ja muita liemiä. Ymmärrän varsin hyvin, miksi Ranskan "Kela" on pahasti velkaantunut; lääkärit määräävät pieniinkin vaivoihin valtavan määrän lääkkeitä, jotka paikallinen Kela sitten korvaa.

Lääkäriruljanssi kun on Pariisissa mitä on, pyrin useimmiten hoitamaan flunssat ja muut pienemmät vaivat ihan omin voimin. Vähän aikaa sitten löysin ilokseni netistä suomalaisen Itsehoitoapteekin, josta saa mielenkiintoista tietoa terveydenhoidosta sekä perusapteekkituotteista ja jossa on linkit myös nettiapteekkeihin, joista tuotteita voi tilata ulkomaillekin.

www.itsehoitoapteekki.fi

Olenkin tilannut netin kautta mm. monivitamiinivalmisteita, jotka ovat minusta selvästi parempia Suomessa kuin Ranskassa sekä nenäsumutteita, jotka ovat aivan ylivertaisia ranskalaisiin kavereihinsa verrattuna. 

Yksi tuote, jota Ranskassa tulee erityinen ikävä keväisin, on antihistamiinitabletit siitepölyallergiaan, niitä varten tarvitaan täällä vielä resepti (en todellakaan jaksa lähteä jonottelemaan lääkärille vain näitä tabletteja...). Itsehoitoapteekista löytyy tietoa myös antihistamiinituotteista.

Joulukuun kunniaksi järjestän nyt yhteistyössä Orion Pharman ja Itsehoitoapteekin kanssa pienen kilpailun kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken. Palkintona on kuvassa näkyvä talven viimoihin hyvin sopiva tehokas tuotepakkaus: Aqualan L-perusvoide, Favora-käsivoide sekä Devisol-vitamiinivalmiste.

Lisäksi täällä Hyvän terveyden sivuilla voit testata terveystietosi ja voittaa 15.12 mennessä ylellisen hotelliyön kahdelle.

Hyvää oloa ja terveyttä kaikille joulukuun alkuun!

Kommentit (66)

67/66 | 

Suomalainen terveydenhuolto on kyllä osaamista parhaimmillaan. Ja apteekistakin löytyy kaikkea lääkkeistä laatukosmetiikkaan.

72/66 | 

Kannatta olla tyytyväinen omaan terveydenhoitoomme.Kun ei tiedä muiden maiden vastaavista, niin nurisee turhaan

74/66 | 

Monesti käy juuri niin, että huomaa oman maan terveydenhuollon toimivuuden juuri silloin, kun asuu ulkomailla. Puhumattakaan, että saa hoitaa asioita äidinkielellään. Mukavaa viikon jatkoa!
Nimim. 3,5v ulkomailla myös jo asunut. 

86/66 | 

Eli joutuu sitä muuallakin kuin täällä lintukodossa odottelemaan vaikka on etukäteen varattu aika, Pääasia minulle on että hoidetaan, ei se odottelu haittaa vaan kasvattaa kärsivällisyyttä. Hauskaa joulunodotusta!

 

kaisu.mclachlan@helsinki.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

95/66 | 

Tuotapa en olisi uskonut, että Suomessa asiat ovat niin hyvällä tolalla esimerkiksi Ranskaan verrattuna. Suomalainen tuntuu ajattelevan, että muualla kaikki on paremmin.

Terveisin
Arja Norrgård
arja.norrgard@vantaa.fi

97/66 | 

Suomen terveydenhuolto pelaa tosi hyvin vaikka sitä usein parjataan. Ulkomailla sairatumisen jälkeen eron kyllä huomaa! Osallistun arvontaan :-)

102/66 | 

Mukana arvonnassa. Aqualan L on ollut luottotuotteeni jo vuosia.

-Minna-

minnapo1(at)gmail.com

116/66 | 

Tuo paketti kuluisi hujauksessa, hyviä tuotteita. Mukana arvonnassa nimimerkillä "lene"

117/66 | 

Täytyypä mainita nettiapteekista siskolleni, joka asuu ulkomailla. Hän ostaa aina Suomessa käydessään ison määrän suomalisia apteekkituotteita. Mukana arvonnassa.

Mukavaa joulunaikaa!

Tultsu

124/66 | 

Tässä flunssan kourissa sohvalla blogeja lukien osallistun arvontaan 

Sari

sakeinan at gmail piste com

126/66 | 

Eivät kaikki antihistamiinit ole enää reseptilääkkeitä Ranskassakaan, eivät ole olleet moneen vuoteen. Ostan usein, jos lääkäriin ei ole halua.

Kysele apteekeista, neuvoja saa siellä aika auliisti, ainakin täällä pohjoisosassa.

Totta on, että jonottamaan joutuu lääkäreiden vastaanottoaikana - aikavaraus saattaa toimia, se on organisointikysymys. Esim. mieheni omalääkäri on järjestänyt asian hyvin, varaus netissä ja odottaa ei todella enää silloin tarvitse, koska varaukset ovat vastaanottoaikojen ulkopuolella. Mutta aikaa ei saa koskaan seuraavaksi päiväksi, eli sinne on sitten kuitenkin mentävä joskus jonottamaan.

En siis asu Pariisissa, siitä en voi puhua, on eri asia kuin meidän pikkukaupunkimme.

RS

 

 

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
127/66 | 

Hei RS, 

Kuulostaapa mahtavalta tuo nettivaraus. En vielä ole Pariisissa moiseen moderniuteen törmännyt, heh. Täällä joutuu tosiaan jonottamaan, vaikka olisi ajan varannutkin. Tai näin ainakin on minun kohdallani ollut viimeiset 17 vuotta. Erityisen ikävältä se tuntui lastenlääkärillä muutama viikko sitten, kun pääsin 1 kk-tytön kanssa sisään vasta tunnin kuluttua varatusta ajasta...

Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla