17 vuoden odottelun jälkeen sain lopulta Pariisiinkin oman joulukuusen

Tämä joulu on ensimmäinen kerta, kun 17 Pariisin-vuoteni aikana saan ikioman joulukuusen! Olen viettänyt kaikki jouluni Pariisin ulkopuolella, joko Suomessa tai muuaalla Ranskassa, joten joulukuusen hankkimisessa ei ole ollut oikein mitään ideaa, enkä ole halunnut lähteä ihan kokonaan muovikuusilinjallekaan.

Sateisen harmaa sää ja uusi elämäntilanne eivät ole oikein olleet tänä vuonna omiaan joulufiiliksen luomiseen. Tajusin itse asiassa vasta äsken, että jouluun on tosiaan enää muutama hassu päivä. Olisi ehkä aika alkaa pikkuhiljaa miettiä myös joululahjoja, heh heh. No, ehkä päätän vuoden niin kuin olen sen elänytkin yrittäen välttää turhaa stressiä...

Miehen vapaapäivänä pääsimme pari päivää sitten luksuskävelylenkille kaikki kolme, ja saimme ihastella lähikukkakaupan kuusivalikoimaa. Pariisissa joulukuusia myyvät nimenomaan lähinnä kukkakaupat - ja joskus myös perusmarketit. Joistain liikkeeistä saa kuuselle myös ilmaisen kotiinkuljetuksen. Kuuset ovat pieniä, koska harvalla on Pariisin minikokoisissa asunnoissa tilaa valtavalle joulupuulle. Kuuset pakataan aina kuljetusta varten valkoiseen suojaharsoon ja useimmiten puun jalassa on kiinni pieni koristehalko. Hinnat vaihtelevat 25 eurosta 100 euroon.

Ranskassa joulukuusi koristellaan useimmiten jo hyvissä ajoin ennen joulua, ja koristeiden värityskin eroaa aika lailla suomalaisesta punavihreästä värimaailmasta. Ranskalaisen joulun sävyt ovat enemmän pastellia ja kimalletta kuin punaista tonttuhattusävyä.

Meidän kuusemme odottaa vielä ikkunan takana ranskalaisella parvekkeellaan, että löydän hetken aikaa keskittyä puun koristeluun...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla