Hidasta kevättä ei Ranskassa ole ikävä.

Ja niin se taas pärähtää päälle, Pariisissa aina yhtä yllättäen: kevät!

Yhtäkkiä lämpötila keikkuukin joka päivä viidentoista yläpuolella ja narsissit kukkivat. Ja mikä parasta: takatalvea ei tarvitse pelätä. Ei ainakaan lunta ja pakkasta. Vettä saattaa kyllä tulevina viikkoina tulla vaikka kuinka paljon, mutta senkään keväisestä fiiliksestä ei voi erehtyä.

Ranskassa tuntuukin, ettei kevään eteen tarvitse lainkaan taistella niin kuin Suomessa, se vain putoaa yhtäkkiä syliin kuin lahja. Tulee mieleen, että kyllä ilmasto väkisinkin muokkaa kansanluonnetta. Pitkän talven ja pimeyden keskellä elävien on varmasti pakko kehittää pitkäjänteisyyttä ja kestävyyttä elämäänsä - tai sitten vain oppia rakastamaan kylmää ja pimeää...

Suomessa muistan tuijottaneeni hiirenkorvia keväisin joka päivä silmä kovana kuin valaen nihin uskoa ja voimaa talven voittamiseen. Ranskassa hiirenkorvia ehtii puissa tuskin edes huomata, niin nopeasti ne puhkeavat lehdiksi.

Ikävöin Suomesta monia asioita, loskaa, hidasta kevättä ja takatalvea en niinkään...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla