Suomen kirjastot ovat täysin vertaansa vailla ja vastaavanlaisesta palvelusta voi Ranskassa vain unelmoida. Mutta kirjakaupat ovat täällä sitten sitäkin upeampia.

Eilen kerroin jo englanninkielisestä Shakespeare and Company -kirjakaupasta, mutta pieniä - ja suurempiakin - kirjakauppoja on täällä vähän joka kadun kulmassa.

Kirjojen ALV on Ranskassa vain 5,5% ja kirjojen hinta on kiinteä, kauppa voi tarjota siitä korkeintaan 5% alennuksen. Bestsellerin hinta on siis sama niin isossa ketjukirjakaupassa kuin lähikorttelin omassa pienessä liikkeessäkin. 

Ei siis ihme, että usein aamumetrossa näkee kirjan melkein joka toisen matkustajan kädessä.

Ohessa kuvia yhdestä oman korttelin suosikkikirjakaupoistani Le Merle moquerista, joka järjestää säännöllisesti mielenkiintoisia luku- ja haastattelutapahtumia ja pitää omaa lukupiiriä.

 Pariisin rakkaus kirjallisuuteen näkyy silloin tällöin myös katutaiteessa. Kuvassa talon seinässä näkyy Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä-romaanisarjan ensimmäisen osan ensimmäinen lause: "Longtemps je me suis couché de bonne heure"...

 

Le merle moqueur

51, rue de Bagnolet, 20e

Metro: Alexandre Dumas (2)

Avoinna ma-la klo 10-20

https://www.lemerlemoqueur.fr/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla