Ranska on pitänyt harvinaisen tiukasti kiinni kauppojen perinteisistä aukioloajoista, sunnuntaisin on vaikea löytää avoimia ovia lähes mistään kaupasta. ruokakaupatkin saavat silloin olla auki vain aamupäivän. Champs-Elysées'llä näkyy kyllä avoimia kauppoja myös pyhäpäivinä, mutta jopa siellä ovat monet liikkeet joutuneet aikaistamaan sulkemisaikojaan tiukan lainsaäädännön vuoksi.

Kauppojen sunnuntaiaukioloa ollaan kuitenkin Ranskassakin nyt helpottamassa hiukan, kun uusi Macron-laki astuu voimaan tiukan taloustilanteen seurauksena. Tänä viikonloppuna mm. 15.kaupunginosassa sijaitseva Beaugrenelle-kauppakeskus oli monien iloksi avoinna. Ja viime viikonloppuna kuuluisa luksustavaratalo Galeries Lafayette palveli asiakkaita sunnuntainakin paikallsten "hullujen päivien" kunniaksi. Ja asiakkaita kyllä riitti, se ei ole mikään ongelma.

Yksi liike on kuitenkin ollut jo pitkään auki myös joka sunnuntai. Ikea. Suur-Pariisin alueella on kolme Ikeaa, joista jokainen on kuin nuijalla täyteen lyöty sunnuntaisin. Kun Itä-Pariisin Ikea alkoi pari kuukautta sitten tarjota meille autottomille pariisilaisille ilmaista bussikuljetusta Ikeaan, mekin päätimme lähteä katsomaan, mikä meno paikan päällä on.

Ja kauheaahan se oli. Kiljuvia vauvoja (joista yksi on se oma), riiteleviä pariskuntia, eksyneitä mummoja ja riehumiskohtauksen saaneita pikkupoikia ja -tyttöjä. Selvisimme silti kunnialla bussilla kotiin ja vielä aika mukavan ulkosuomalaisen lohtusaaliin kanssa. 

Ja ei kun glögin keittoon!

Lämmintunnelmaista viikkoa kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla