Pariisi voi lasten kanssa olla melkoinen betoniviidakko, mutta mukavia puistojakin löytyy lopulta yllättävän paljon, kun niitä osaa etsiä. Yksi yllättävimmistä lapsille sopivista paikoista on kuuluisa Place des Vosges, Pariisin vanhin aukio Marais'ssa. Se henkii 1600-luvun kuninkaiden tunnelmaa upeine porvaistaloineen ja Ludvig XIII:n patsaineen.

Puistoaluetta reunustaa symmetrinen arkkitehtuuri ja aukion laidalla voi myös kierrellä tunnelmallisten kaariholvien alla kuuntelemassa musiikkia ja kurkistamassa sunnuntaisinkin auki oleviin pikku putiikkeihin. Myös kirjailijan Victor Hugon kotimuseo sijaitsee aukion laidalla.

Lapsille aukiolta löytyy hiekkalaatikko ja pari kiipeilytelinettä, keskellä aukiota sijaitseville nurmikentille voi myös istuutua vaikka piknikille.

Sijainti on oivallinen aivan Chatelet'n ja Bastillen aukion välissä, aukio on siis loistava paikka esimerkiksi turistikävelijän hengähdyspaikaksi.

Maison de Victor Hugo

6, place des Vosges, 4ème

http://maisonsvictorhugo.paris.fr/en/visitor-information/your-visit-paris

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla