Ranskassa paikallinen Kela korvaa vatsalihaskuntoutuksen synnytyksen jälkeen.

Ranskassa pakollinen (siis korvattu) lantionpohjalihasten kuntoutus on nyt minun osaltani ohi ja olen saanut siirtyä jumppaamaan fysioterapeutin kanssa vatsalihaksia takaisin kasaan.

Tarkoituksena on kuntouttaa syvät vatsalihakset ja oppia käyttämään niitä yhdessä lantionpohjalihasten kanssa siten, ettei lantionpohja löysty ja aiheuta mitään ikävää (virtsankarkailusta lantionpohjan elinten laskeumiin).

Postnatal-pilates on auttanut jo oikealle tielle kuntoututumisessa, mutta kyllä hengityksen kanssa tehtävät vatsalihasliikkeet vaativat silti ihan uudenlaista keskittymistä: jokaisessa liikkeessä pitää muistaa käyttää myös lantionpohjalihaksia ja pitää selkä ja ryhti suorina.

Käyn nyt fysioterapeutin luona kaksi kertaa viikossa treenailemassa vatsaa puolisen tuntia kerrallaan. Resepti on kymmenelle kerralle ja sen jälkeen minun pitäisi olla valmis palaamaan rakkaille bikram-joogatunneilleni, joilla en ole voinut käydä nyt vuoteen...

Allaolevassa, ranskankielisessä videossa esimerkkejä postnatal-vatsalihasliikkeistä.

Kommentit (3)

4/3 | 

meillä myös kela korvaa kuntoutuksen työikäisille osittain,ainostaan ero on siinä että joutuu tekemään itse jotain asian eteen,jos haluaa trimmin vatsan kasaan,olen nyt itse kuntoutuksessa,että jaksaisi olla eläkeikään töissä ja pitää kroppa kunnossa

5/3 | 

Nyt menee kyllä pisteet Ranskan-mallille! Suomessa kaikki synnytyksen jälkeinen hoito ja huomio ohjautuu vauvoille. Äideille on vain jälkitarkastus, joka sekin tuntuu olevan vain läpihuutojuttu. Suurin peikko on ehkä synnytyksen jälkeinen masennus, mutta fyysinen puoli jää vaikkapa sektion jälkeen sairaalasta saatuihin ohjelappusiin. Itse olen aloittamassa nyt vajaa kaksi vuotta synnytyksen ja sektion jälkeen fysioterapiaa vatsalihasten erkauman takia. Kolmas lapsi ja perätilassa ja toinen sektio oli kai vain liikaa kropalle. Kallista hupia tulee luultavasti olemaan, jo pelkkä puolen tunnin arviokäynti oli 39 euroa. Tavallisessa jumpassa käynti on esimerkiksi toistaiseksi mahdottomuus. 

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
6/3 | 

Hei, 

Kyllä musta alkaa myös tuntua, että tämä Ranskan malli on todellakin aikamoisen äitiystävällinen.

Tsemppiä ja iloa teille molemmille kuntoutukseen!

Kira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla