Moni Pariisin-kävijä on napannut maukkaan välipalan lettukioskilta.

Mutta parhaita crêpe-lettuja pitää ehdottomasti lähteä syömään niiden syntysijoille Bretagneen, Luoteis-Ranskaan.

Jos kuitenkin syystä tai toisesta on jumissa Pariisisissa, yksi parhaista crêperie-lettupaikoista on rennon tunnelmallinen Lulu la nantaise hipster-kulmilla 10. kaupunginosassa.

Pääsin pitkästä aikaa istumaan iltaa hyvän ystävän kanssa kahdestaan ja valitsimme Lulun listalta maukkaat suolaiset letut juttujemme kaveriksi. Valinnanvaraa on: on suolaista ja makeaa, gluteenitonta ja kasvissyöjille sopivaa lettua. Itse valitsin herkkusieniä, emmental-juustoa ja paistettua kananmunaa. Nälkä lähti hienosti. Viimeistään jälkiruokaletulla, johon valitsin täytteeksi vaahterasiirappia ja vaniljajäätelöä.

Ranskassa letut huuhdotaan perinteisesti alas siiderillä. Ranskalainen siideri onkin harvinaisen omenaista ja raikasta.

Lulu la nantaise

67, rue de Lancry, 10e

Metro: Jacques de Bonsergent / République 

Kommentit (1)

2/1 | 

Herkullinen postaus kuvineen. Lapsuudenkodissani tehtiin suolaisia crepsejä, mutta ne ovat sittemmin unohtuneet johonkin. Tortilla on astunut tilalle, vaikka täysin eri ruoka onkin. Crepsithän onnistuu Muurikallakin, jos on hauduttanut täytteet valmiiksi kattilassa (mietin tässä samalla, kun kirjoitan) ja vain käärii suoraan pannulla.

Jälkkäriletuissa vaniljajäätelö ja letut ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. Kerma tulee hyvänä kakkosena. Itse en pysty popsimaan suolaisia ja makeita lettuja peräkkäin, mutta ilmeisesti tuossa ravintolassa olikin jujuna se, että molemmat letut ovat pienet, eikä niitä santsata pinosta : - )

reippaiden lasten äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla