Pariisilaisena saa Helsingissä ihastella liikkumisen helppoutta.

Pariisissa kuntosalille meno on todellinen projekti. Vaikka uudenlaisia salejakin on viime vuosina tullut, suurimpaan osaan vaaditaan edelleen vähintään vuoden sitoutuminen ja vuoden kortin hinta onkin sitten about tuhat euroa. Esimerkiksi kuntosalin ja ohjattujen tuntien välillä ei voi/tarvitse valita, jokainen kuntosalin jäsen maksaa könttäsumman, johon kuuluu koko salin tarjonta. Hieman edullisemman hinnan saa, jos ei halua joka kerta salille tullessaan puhdasta pyyhettä...

Lenkkeilypolutkin ovat ainakin omilla kulmillani Pariisissa melkoien kaukana tai ainakin melkoisen saasteisia. Ajatus lenkille lähtemisestä metrolla tuntuu suomalaisesta omituiselta...

Siksi olenkin nyt Helsingin lomani aikana nauttinut täysillä vanhan kotikaupungin liikuntamahdollisuuksista. Motivus-kuntosali Kampissa tuntuu aivan taivaalliselta luksukselta Pariisin nuijalla täyteen lyötyjen tanssi-/kunto- tai joogasalien jälkeen. Pukuhuoneissa on tilaa aivan ylellisen paljon, sauna on lämmin, suihkut toimivat hienosti eikä niihin tarvitse jonottaa, ohjaajat ovat huippuystävällisiä ja tunneillakin mahtuu pyörimään. Ja ennen kaikkea kaupungissa vain käymässäkin oleva voi hypätä vaikka vain parilla tunnilla tai kuntosalilla silloin tällöin.

Myös lenkkipolut esimerkiksi Hietaniemen hautausmaan ympärillä ovat aivan upeita. Meren lähellä on helppo hengittää ja tilaa on.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla