Seesteistä keskiraskautta vaikeuttaa lantion löystymisen aiheuttama kipu.

Oksettavan ja väsyttävän alkuraskauden jälkeen odotin innolla keskiraskauden seesteisyyttä. Mutta vaikka oksetus, alakuloisuus ja yleinen outo fiilis onkin kadonnut, olen saanut kaveriksi uuden iloisen vaivan: lantion nivelsiteiden löystymisen.

Kipu alkoi neljännellä raskauskuukaudella lantion seudulla kuin olisin juuri pudonnut kipeästi suoraan häntäluun päälle, ja vaihteli sitten paikkaa lantion takaosassa päivästä ja tilanteesta riippuen niin, että viime viikolla jouduin muutamana päivää toteamaan, etten pysty kunnolla edes kävelemään.

Siinä oli entiselle superliikkujalle todellinen nöyrtymisen paikka. Oli pakko hidastaa ja pyytää apua. Kauppareissukin jäi puolitiehen, kun jouduin lopulta vain istumaan puiston penkille korttelin vanhusten viereen odottelemaan, että kipu hiukan laantuu.

Kätilö suositteli minulle akupunktiota, jota saa paikallisen Kelan korvaamana omassa synnytyssairaalassani. Viime maanantaina makailinkin sitten viitisentoista minuuttia piikit jalassa, käsissä ja kyljissä. Toistaiseksi en ole huomannut kivuissa mitään suurta muutosta, mutta palaan akupunktioon vielä ainakin pari kertaa.

Muita apuvinkkejä on esim. tasapainotyyny, jonka avulla olen pystynt tekemään töitä normaalisti ilman sen kummenpia kipuja. 

Nukkuessa hyvä apu on ollut kylkiasento sekä imetystyyny, jonka voi asettaa polvien väliin niin että lantio saa levätä.

 Tyylikkäin (?) apu on ollut ystävän lainaama harmaa raskausvyö, joka auttaa pitämään lantion paikoillaan ja helpottaa kävelemistä.

Eniten apua on ollut kuitenkin zen-tyylisestä asenteesta: kaikkea ei nyt vain voi tehdä, parasta vain delegoida hommia, ottaa iisisti ja hengitellä.

Zeniläisen rentoa viikonloppua kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla