Madonnasta voi olla montaa mieltä, mutta lavalla harva artisti (jos kukaan) kykenee vetämään yhtä teatraalisen, visuaalisen ja vaikuttavan shown kuin hän. Olen päässyt näkemään Madonnan kolme kertaa konsertissa: Girlie Shown Lontoossa vuonna 1994, Drowned World Tourin Pariisissa vuonna 2001 ja Rebel Heart Tourin nyt täällä Pariisissa viime torstaina.

Joka kerta olen lähtenyt konsertista inspiroituneena ja iloisena. Encore-biisiksi vakiintunut Holiday lähettää yleisön aina kotiin huipputunnelmissa.

Vaikken olekaan ollut kaikista Madonnan tempauksista täysin vakuuttunut, on pakko arvostaa (ainakin) sitä, että hän on uskaltanut vetää omalla tiellään vastustuksesta ja hurjana lentävästä kurasta huolimatta jo yli 30 vuotta. Yleisö oli Pariisin Accor Hotels Arenalla (ent. Bercy) noin nelikymppistä ja suurin osa faneista oli miehiä. Madonnan merkitys gay-yhteisölle onkin ollut ja on edelleen valtava.

Kun 16-vuotiaana katsoin Madonnan upeita koreografioita Blond Ambition-kiertueella, aistin ensi kertaa hurjan energian ja esiitymisen ilon, joka tuntui viestivän, että kaikki on mahdollista, että jokainen on oman elämänsä supertähti. Ja kaikesta huolimatta vähän samanlaisissa tunnelmissa heiluttiin konsertissa myös nyt 25 (!!) vuotta myöhemmin.

Tässä fanivideo Madonnan Pariisin konsertissa esittämästä Piafin La vie en rosesta:

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla