Ranskassa on synnärille pakattava kunnon matkalaukullinen tavaraa.

Viimeinen raskauskuukausi on nyt käynnistynyt, ja jännitys alkaa jo nostaa päätään. Pientä stressiä aiheuttaa myös erilaisten vauvantarvikkeiden kokoon haaliminen ja järjestäminen.

Sain vihdoin eilen koottua vauvan omat tavarat synnytyskassiin. Oletin jotenkin, että lentolaukku riittäisi sekä uuden tulokkaan että minun tavaroilleni korkeintaan 4 päivän synnärikeikkaa varten, mutta kun olin pakannut laukkuun sairaalan antaman listan mukaiset tarvikkeet vauvalle, ei laukussa ollutkaan enää tilaa omille tavaroilleni. Mukaan täytyy siis napata lopulta kaksi laukkua. Isä ei Ranskassa saa yöpyä sairaalassa eli hänelle ei siis onneksi (?) tarvitse viikonloppukassia koota.

Synnärille pakattavien tavaroiden lista on Ranskassa pitkä. Mukaan tarvitaan esimerkiksi oma lämpömittari, pyyhkeitä ja peseytymisvälineet, vauvalle yhteensä kahdeksan kokonaista vaatekertaa, ruokalappuja, pyjamia, neljä villatakkia, viisi paria sukkia jne jne.

Kommentit (2)

3/2 | 

Hei eiköhän se Ranskassakin pelaa järki käteen systeemi, vai pitääkö vauvalle vaihtaa joka päivä uusi villatakki??? Tuleeko sakko, jos ei noudata listaa?

t. 5kk ikäisen tyttösen äiti

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
4/2 | 

No just samaa mietin, kun jätin laukusta pois parit villatakit ja pyyhkeet... On sitä vähemmälläkin vauvojen kanssa parjätty :) Kira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla