Kymmenen vinkkiä baby bluesin selättämiseen...

Äitiyden ensimmäisinä viikkoina on leikkauksesta toipumisen ja hormoni-alakulon takia tuntunut välillä, että olen jäänyt itkevän vauvan kanssa vangiksi viidenteen kerrokseen ilman hissiä ja toimivia jalkoja eikä turhauttavalle tilanteelle näy loppua.

Itsesäälissä pyöriminen ja miehelle valittaminen toimivat hetken, mutta jossain vaiheessa on pakko alkaa ottaa vastuuta omasta olosta ja alkaa keksiä kikkoja mielialan nostamiseen.

Tässä muutama omalla kohdallani toiminut vinkki:

1. Nauti ruoasta ja juomasta, joita et raskausaikana saanut syödä tai juoda.

Toksoplasmoosiriskin takia sushi ja ranskalaiset juustot olivat raskauden aikana ehdottomasti kiellettyjä. Siksi otinkin nyt ystävien kanssa ilon irti sushi-ateriasta ja lasillisesta samppanjaa. Mieliala kohosi ainakin hetkeksi lähes huippuunsa.

Sama fiilis tuli, kun sain yhdeksän kuukauden kärvistelyn jälkeen vihdoin levittää ihanan haisevaa camembertia leivän päälle.

2. Kokeile kukkaterapiaa

Kiitokset Miksi itkettää? -postaukseni kommentoijalle tästä vinkistä! Kokeilin Bachin Rescue Remedy -kukkatippoja, joita täällä Ranskassa saa ainakin apteekeista. En tiedä, kohosiko mieliala yksinomaan tippojen ansiosta, mutta ei niistä ainaakaan haittaa ollut.

3. Kuuntele mielialaasi vastaavaa musiikkia - ja itke täysillä.

Kuten edellisessä postauksessani jo mainitsinkin, itku voi olla myös puhdistavaa, ja melankolisen musiikin kuuntelu auttaa hienosti kyynelkanavien avaamisessa. Valitse siis omaa masennusta vastaava musiikki ja käännä nupit kaakkoon - kuulokkeiden käyttö on tässä suositeltavaa...

4. Nuku

No daa... Tämä ei pahemmin selityksiä kaipaa. Nuku aina kun vauva nukkuu, tai laita edes silmät kiinni - imurointi ja eteisen kaaoksen siivoaminen voivat kyllä odottaa.

5. Käy suihkussa

Hiustenpesun terapeuttista merkitystä aliarvoidaan merkittävästi, heh.

6. Meikkaa itseäsi varten

Myös huulipunan käytön terapeuttinen merkitys on valtava.

7. Pyydä apua.

Tämä on itselleni vaikeaa, mutta olen yrittänyt harjoitella avun pyytämistä aloittamalla pienistä asioista: Voisitko tuoda kaupasta Coca-Colaa? Viitsisitkö hieroa jalkojani? Voitko ojentaa suolapurkin, heh...

8. Kuuntele tunteitasi, mutta älä usko kaikkea, mitä mielesi sanoo.

On ihan ok olla masentunut, eikä omia tunteita pidä tuomita, mutta kaikkein pahimpiin pimeyden syövereihin ei kuitenkana tarvitse lähteä. Tämäkin olo menee kyllä ohi.

9. Suunnittele ensimmäinen visiitti ulkomaailmaan.

Valitse päivä, jolloin pääset ulkoilemaan vauvan kanssa tai ilman, ja tee siitä mahdollisimman mukava - tee ainoastaan juttuja, joista tulee oikeasti hyvä mieli, älä yritä suorittaa mitään...

10. Iloitse vauvasta ja uudesta elämästä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla